Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: I druhé semifinále rozhodlo prodloužení, tentokrát se raduje Kometa

Druhé semifinále mezi libereckými Bílými Tygry a Kometou opět rozhodlo prodloužení. Tentokrát byla šťastnější Kometa. Liberečtí sice v prodloužení přežili několik oslabení, pak ale Willa prostřelil Mueller. Stav semifinále je tak po dvou utkáních nerozhodný.

Úvodní třetina začala opatrněji, první velkou možnost měli hosté v šesté minutě, Mueller střílel, Will ale zachránil. Poté přišel první zlomový moment utkání, Liberečtí šli nejprve do čtyř a nakonec do tří po faulu Lakatoše, 34 sekund dlouhou dvojnásobnou přesilovku ale hosté nevyužili. Skórovat pak mohl Erat, jeho střelu ale zastavila tyčka.

Pak už přebrali otěže zápasu domácí. Na konci desáté minuty jel sám na bránu Birner, byl ale faulován a rozhodčí nařídil trestné střílení. Toho se ujal Kvapil, Čiliak ale jeho pokus mezi betony vystihl. Domácí měli i další možnosti, do vedení ale mohla jít Kometa, Čermák s Dočekalem jeli sami na Willa, nakonec ale ani nezakončili. Obrovskou šanci měli dvě minuty před sirénou i Tygři, Lenc ale nedokázal přehodit Čiliakův beton.

Domácí tak udeřili až v úvodu druhé třetiny. Stačilo jen sedmnáct vteřin a po kombinaci celého prvního útoku skóroval Krenželok - 1:0. 

Liberec pak kontroloval průběh zápasu, až v jeho polovině měla Kometa před Willem velký závar, domácí obrana ale odolala. Vyrovnání přišlo až na konci 35. minuty. Orsava vystřelil od modré a Dočekal před bránou tečoval - 1:1.

Jenže rovnovážné skóre dlouho nevydrželo. Ve 38. minutě chyboval Baranka, puk vzal Krenželok, našel Zachara a ten z první prostřelil Čiliaka - 2:1.

Ještě v druhé třetině mohlo být vyrovnáno, hosté ujeli 2 na 1, obránce Šmíd ale v poslední chvíli skvělým zákrokem vypíchl puk. V závěru ještě hosté dostali čtyřminutovou přesilovku za faul Vlacha na Orsavu, tři sekundy před sirénou se střela Zaťoviče otřela o tyč, po čtyřiceti minutách ale vedl Liberec.

V pokračující přesilovce ve třetí třetině mohl vyrovnat Zaťovič, odkrytou bránu ale minul. Liberec se nakonec ubránil, tlak Komety přesto pokračoval, Eratova střela ale šla mimo. Domácí se pak soustředili na obranu a vyráželi k nebezečným brejkům. Šanci měl Zachar, sám před Čiliakem se zjevil Hudáček, jeho kličce do bekhendu ale chybělo pár centimetrů.

Devět minut před koncem se ale Kometě podařilo vyrovnat. Orsava nejprve sklepl střelu vyraženou Willem a napodruhé dostal puk do brány - 2:2. Gól ještě zkoumal videorozhodčí, všechno ale bylo v pořádku.

Závěr třetí třetiny byl hodně dramatický. Liberec dostal dvě a půl minuty před sirénou přesilovku, Kometu celé dvě minuty nepustil z pásma a měl několik nebezpečných možností, žádnou ale neproměnil. A v posledních vteřinách fauloval Jelínek a přesilovku tak hrála Kometa. Zápas se ale dostal do prodloužení.

V něm pokračovala přesilovka Komety a po šanci Zaťoviče byla dokonce dvojnásobná, protože v čase 60:58 fauloval Ševc. Kometa tak měla 43 vteřin dvojnásobnou přesilu. Jenže domácí kritické momenty přežili a přesilovky ubránili. Drama tak pokračovalo dál. Jenže Liberec Kometě nabídl další přesilovku, když Ševc vyhodil puk na tribunu. I nyní ale domácí oslabení ubránili.

A tak Kometa rozhodla z poměrně nenápadné akce. Mueller dostal mezi kruhy nabito a v čase 69:36 prostřelil Willa. Stav série je tak po dvou zápasech 1:1.

Filip Pešán (Liberec) „Byl to další vyrovnaný zápas. Na rozdíl od prvního, který uplynul velmi rychle, i když byl stejně dlouhý, dnes byl strašně rozkouskovaný vyloučeními na obou stranách. Speciální týmy dostaly zabrat. Ani jeden tým výhody nevyužil. My jsme ztráceli trošku síly, protože i v prodloužení jsme hráli hodně v oslabení. Nakonec panika v dnešní naší hře, doprovázená nedisciplínou, byla hlavním důvodem, proč Kometa zaslouženě vyhrála."

Kamil Pokorný (Brno) „Opět to bylo vynikající utkání. Po vyrovnané první třetině, kdy měla obě mužstva vyložené šance, ale čarovali gólmani, si myslím, že od půlky zápasu jsme byli lepším celkem. Nešly nám ale přesilovky. Mohli jsme rozhodnout dříve. Myslím si ale, že jsme vyhráli po zásluze a stav 1:1 po dvou zápasech je vzhledem k výkonům obou mužstev spravedlivý."

Bílí Tygři - Kometa Brno 2:3 (0:0, 2:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. L. Krenželok (M. Zachar, P. Jelínek), 38. M. Zachar (L. Krenželok) – 35. Dočekal(Orsava, Malec), 51. Orsava, 70. Mueller (P. Holík). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Brejcha, Jelínek. Diváci: 7 500 (vyprodáno). Stav série: 1:1.

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík, Zaťovič (A) – Orsava, M. Erat, Plášek ml. – Vondráček, L. Čermák (C), Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

 

 

 

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Kometa Brno, semifinále, HC Kometa Brno, Filip Pešán

VIDEO: I druhé semifinále rozhodlo prodloužení, tentokrát se raduje Kometa  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.