Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Čtvrté utkání získala Kometa v prodloužení. Série se vrací do Liberce za nerozhodného stavu

Také čtvrté semifinále přineslo dramatický hokej. Liberec dlouho mířil za vítězstvím, jenže deset minut před koncem domácí vyrovnali a v prodloužení po 82 sekundách rozhodl Plášek. Semifinálová série se tak vrací do Liberce za stavu 2:2 na zápasy.

I čtvrté semifinále začal Liberec lépe. Nenechal Kometu hrát a jeho hráči se dostávali do zakončení. A i tentokrát šli Liberečtí do vedení, trefil se stejný hráč, jako v pondělí. Hudáček s pukem nabruslil do třetiny domácích a předložil puk Birnerovi – 0:1.

Liberečtí hráli v pohodě, Kometa se dostávala do hry jen díky přesilovkám. A dvojnásobnou ve 25. minutě využila. Orsava našel před bránou Zaťoviče a ten překonal Willa – 1:1.

Hra ve druhém dějství byla plná šarvátek a také faulů. Hokej se moc nehrál, Liberec ale přesto znovu dokázal odskočit. Při přesilovce 4 na 3 našel krásnou přihrávkou přes celou šířku kluziště Kvapil Filippiho a jeho střelu z první přizvedl Malec za bezmocného Čiliaka – 1:2.

Tygři se v třetí třetině zaměřili na hlídaní těsného náskoku. A to se jim nevyplatilo, po několika možnostech domácích se v 50. minutě na polovině Komety srazili dva Liberečtí a Brno toho využilo, mezi kruhy dostal puk osamocený Bartejs a mohl si vybrat, kam ho pošle – 2:2.

Liberečtí se pak vrátili ke své hře, do konce třetiny už ale branka nepadla a šlo se do prodloužení. V něm se hrálo jen minutu a 22 vteřin než bylo rozhodnuto. Tygrům ujel Plášek a trefil se pod břevno. Série se tak do Liberce vrací za stavu 2:2.

Kometa Brno – Bílí Tygři 3:2pp (0:1, 1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Zaťovič (Orsava, P. Holík), 49. Bartejs (P. Holík, Štencel), 62. Plášek ml. – 7. Birner (L. Hudáček, Havlín), 30. Filippi (M. Kvapil, Birner). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Ondráček, Špůr. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:2

HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec (A), Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, Štencel – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Plášek ml., M. Erat, Orsava – Mallet, Kusko, P. Kratochvíl – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček.
Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Derner, Kolmann, Šmíd (A), T. Hanousek, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, L. Hudáček, Ordoš – M. Kvapil, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Lakatoš.

Autoři | Foto Kometa Brno/Jiří Grulich

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, Kometa Brno, FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno

VIDEO/GÓLY: Čtvrté utkání získala Kometa v prodloužení. Série se vrací do Liberce za nerozhodného stavu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.