Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

První finále pro Třinec. Úvodní duel rozhodly skvělé přesilovky hostí

Očekávané finále hokejové extraligy začalo vítězstvím Třince v Liberci 2:1. Zápas rozhodly výborně sehrané přesilovky hostí, kteří v nich vstřelili obě branky. Naopak Liberec se prakticky celý zápas trápil. Druhé utkání se hraje v pátek opět od 17 hodin.

Třinec zvládl úvod utkání lépe. Domácí nepustil k jejich typickému tlaku a sám měl šance. Liberec získal přesilovku, tu ale nevyužil, a tak v početní výhodě udeřil Třinec. Douderovu ránu od modré tečoval Hrňa a hosté v čase 7:58 vedli.

Domácím se pak nedařilo, prví třetinu ovládl Třinec. V druhém dějství ale Liberečtí hru vyrovnali a vytvářeli si šance. Jejich aktivita byla oceněna v polovině 37. minuty. Dravecký před bránou zaváhal a Redenbach překonal Hrubce – 1:1.

Jenže pak trochu smolně fauloval Zachar a Třinec využil i druhou nabídnutou přesilovku. Will sice zlikvidoval dvě střely, na další dorážku Vrány  už ale byl krátký – 1:2.

Ve třetí třetině Třinec velmi dobře bránil a Liberec nepouštěl prakticky do žádných příležitostí. V závěru měli domácí přesilovku, ta se jim ale vůbec nepodařila. 

Dvě a půl minuty před koncem Liberec odvolal brankáře, Třinec na chvíli zavřel, ale dohrání Marcinka nezvládl Hudáček, který zbytečně fauloval, a vzal domácím naději. Liberečtí i oslabení odvolali Willa a dostali se k závěrečnému tlaku, branku už ale nedali.

Filip Pešán (Liberec) „Narazili jsme na skvěle připraveného a silného soupeře, chválím Vencu (trenéra Varaďu), jak skvěle tým připravil. Nehráli jsme playoffový zápas, na rozdíl od hostů, kteří do všeho šli naplno a byli poctiví, důrazní, disciplinovaní. My jsme si nezasloužili vyhrát, protože fauly v útočném pásmu, fauly ve středním pásmu, oplácení, to jsou věci, které v play off nemají co dělat. Veškeré naše zakončení šlo do draka (hrudi) Šimona Hrubce, což je zakončení, které nemá šanci na úspěch. Doufám, že jsme si vybrali nejhorší zápas série a máme ho za sebou. V pátek musíme podat daleko lepší výkon."

Václav Varaďa (Třinec) „Máme za sebou vstup do série, který jsme si představovali. Myslím si, že v první třetině byla hra vyrovnaná, měli jsme dobrý pohyb, vytvořili jsme si spoustu příležitostí. V důležitých fázích nás podržel Šimon Hrubec. Čekali jsme na svoji chvíli, která přišla v přesilových hrách, kdy se nám podařilo vstřelit gól. Ve druhé třetině to bylo vyrovnané do té doby, než kluci začali ztrácet kotouče v obranném pásmu a Liberec se dostal do hry. Bylo vidět, že zabral, měl lepší pohyb a spoustu šancí. Nenaložil s nimi ale tak, jak by si asi představoval. Zlomila to druhá branka, která nám pomohla. Škoda, že Ethan Werek nepřidal na konci druhé třetiny třetí. Ve třetí třetině to byl vyrovnaný a urputný boj spíše než krásný hokej. Kluci jsou pobouchaní, ale věřím, že na páteční utkání budou znovu připraveni to zde opět zvládnout."

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 37. Redenbach – 8. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 38. P. Vrána (Marcinko, M. Doudera). Rozhodčí: Hodek, Kika – Gebauer, Hynek. Diváci: 7 500 (vyprodáno)

Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Kolmann, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Havlín, Ševc, Doherty – Ordoš, L. Hudáček, Birner – Lenc, Filippi, M. Kvapil – M. Zachar, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Dravecký, Husák – Martin Růžička (A), P. Vrána, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (A), Werek – Svačina, Polanský, Adamský (C) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, finále, Třinec, HC Oceláři Třinec, Extraliga ledního hokeje, Šimon Hrubec, Martin Růžička, Václav Varaďa, Ethan Werek, HC Škoda Plzeň, Filip Pešán

První finále pro Třinec. Úvodní duel rozhodly skvělé přesilovky hostí  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.