Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hráčská legenda Tygrů povede farmu. Valdemar Jiruš je novým trenérem Benátek

Benátky už mají po přesunu hlavního kouče Jiřího Kudrny k Tygrům trenéra nového. Povede je dlouholetý výborný obránce Valdemar Jiruš. Bývalý hráč Tygrů prošel jako trenér mládežnickými kategoriemi libereckého hokeje a v uplynulé sezóně byl v Benátkách asistentem.

Valdemar Jiruš přišel do tehdy ještě prvoligového týmu a hned v první sezóně v jednapadesáti zápasech zaznamenal 41 kanadských bodů. Poté se na dva roky přestěhoval do Sparty, dalších šest sezón ale strávil v Liberci. 

Celkem v české nejvyšší hokejové soutěži odehrál 492 zápasů, ve kterých si připsal 196 kanadských bodů (56+140). Kromě mistrovského titulu s pražskou Spartou se může pyšnit také třemi extraligovými bronzy (dvakrát s Libercem, jednou se Spartou).

Coby trenér prošel libereckými mládežnickými týmy – mladším dorostem, starším dorostem i juniorkou. Právě s juniorským týmem oslavil v sezóně 2017/2018 stříbrnou příčku. V uplynulé sezóně už stál po boku Jiřího Kudrny a Antonína Nečase na benátecké prvoligové střídačce.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, tenér, Benátky, Valdemar Jiruš, trenér, Jiří Kafka, HC Sparta Praha

Hráčská legenda Tygrů povede farmu. Valdemar Jiruš je novým trenérem Benátek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.