Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tygři už dřou v přípravě na novou sezónu. Kádr je z devadesáti procent uzavřený

Liberečtí hokejisté už zahájili přípravu na novou extraligovou sezónu. Na prvním tréninku se hlásilo sedmnáct hráčů, někteří se připravují individuálně. Tým nově vede dosavadní asistent Patrik Augusta, který kádr z devadesáti procent považuje za hotový.

První trénink byl silový a pod vedením kondičního kouče Aleše Pařeze začal protažením na hlavní poše hokejové arény. Následně všichni společně zamířili do posilovny, kde pokračovala hlavní část tréninkové jednotky.

K týmu už se připojili i tři posily - navrátilec Michal Bulíř a také nováčci Rostislav Marosz a Ronald Knot. „Moc jsem se těšil do Liberce. Pauza už byla tak akorát dlouhá a je na čase do toho zase pořádně šlápnout," řekl posledně jmenovaný.

Suchá část do konce června

Sestava na prvním tréninku

Brankáři: Marek Schwarz. 
Obránci: Lukáš Derner, Tomáš Havlín, Ronald Knot, Petr Kolmann a Vratislav Kunst. 
Útočníci: Radan Lenc, Michal Bulíř, Petr Jelínek, Lukáš Krenželok, Jan Ordoš, Marek Zachar, Rostislav Marosz, Michal Birner, Tomáš Filippi, Jaroslav Vlach, Ondřej Chrtek.

V posilovně se Tygři pořádně zapotili, kondiční trenér Aleš Pařez své svěřence totiž vůbec nešetřil. Makalo se na několika stanovištích v tradičně intenzivních cyklech. Pro některé z týmu to ale letos nebylo poprvé. „Já už trénuji nějaké dva týdny, takže jsem si zvykl. Teď se už cítím v pohodě," přiznala jedna z ofenzivních opor Michal Birner.

Suchá část potrvá Bílým Tygrům do konce června. Následně čeká hráče dvoutýdenní volno, aby se poté definitivně přesunuli na led a odstartovali finální fázi přípravy na sezonu 2019/20.

Trénovali i mladíci

Kromě již zmíněných posil se u týmu hlásili i mladíci Ondřej Chrtek a Vratislav Kunst z Benátek nad Jizerou. Nechyběly ani stálice jako Petr Jelínek nebo Lukášové Krenželok a Derner. Na pondělním tréninku se hlásili rovněž Michal Birner a Tomáš Filippi, kteří se budou na nový ročník v dalším průběhu léta chystat individuálně. 

Prvního tréninku se naopak nezúčastnili obránci Ladislav Šmíd a Tomáš Hanousek, kteří se, stejně jako brankář Justin Peters, připravují v letním období individuálně v zámoří. Chyběl také Libor Hudáček, který donedávna účinkoval ve slovenském dresu na mistrovství světa a čerpá zaslouženou dovolenou. Absentoval také Roman Graborenko, který se k týmu připojí po vyřízení všech náležitostí s přestupem do Liberce.

Trenér Patrik Augusta: Kádr je hotový z devadesáti procent

Bude těžké navázat na úspěchy z předchozích let?
Na každou úspěšnou sezonu je náročné navázat. Bude to těžké nejen pro mě, ale i pro hráče. Musíme se snažit zaznamenat úspěchy díky poctivé práci.

Výhodou bude, že znáte "tygří cestu".
Jsem moc rád, že jsem dostal šanci a vážím si jí. Bílí Tygři jsou v mých očích neskutečnou organizací, která má za sebou v posledních letech nejen výsledky, ale také právě stanovenou cestu. Budu se snažit dělat vše proto, abychom na ní byli stále úspěšní.

Jak probíhá komunikace se sportovním ředitelem Filipem Pešánem?
Komunikace probíhá prakticky každý den. Mluvíme spolu o hráčích, skladbě týmu a prakticky o všem. Díky tomu, že jsem s Filipem pracoval, máme na vedení týmu stejný názor. V podstatě chci pokračovat v dobré práci, kterou započal a nastolil. Jsem rád, že ho můžu mít v zádech.

Co říkáte na posily? A z kolika procent je kádr hotový?
Je uzavřený zhruba z 90-95 %. Na druhou stranu hokejové mužstvo není vlastně nikdy uzavřené, jde spíš o živý organismus. Může se měnit i v průběhu sezony. Sílu týmu poznáme až v sezoně. Vybíráme samozřejmě hráče s ohledem na to, abychom byli spokojeni vzhledem k odchodům. Věřím, že budeme mít poskládané kvalitní mužstvo.

Bohatou trenérskou kariéru měl i váš otec Josef Augusta, berete si z něho příklad?
Bral jsem si z něj příklad celý život. Byl velkým mentorem a skvělým tátou. Mrzí mě, že tu teď není, kolikrát bych ho chtěl požádat o radu... To právě díky němu chci být pracovitý a makat každý den naplno.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, extraliga, příprava, trénink, Patrik Augusta, Michal Birner, Michal Bulíř, Aleš Pařez, Rostislav Marosz, Ronald Knot, Lukáš Derner, Petr Jelínek

Tygři už dřou v přípravě na novou sezónu. Kádr je z devadesáti procent uzavřený  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.