Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Marek Kvapil v Liberci končí, chce do zahraničí. Klub s ním rozvázal smlouvu

Po dvou úspěšných sezónách opouští Bílé Tygry Marek Kvapil. Čtyřiatřicetiletý forvard si chce najít zahraniční angažmá. Liberecký klub s ním proto předčasně rozvázal smlouvu která platila ještě na příští rok.

„Marek přišel s přáním o uvolnění do zahraničního klubu, čemuž jsme chtěli vyhovět. Po vzájemné debatě jsme dospěli k dohodě o ukončení hráčské smlouvy,” řekl sportovní ředitel klubu Filip Pešán.

Kvapil odehrál v Liberci dva produktivní roky, v poslední sezóně získal 57 kanadských bodů ve 47 utkáních základní části. „Po příchodu k Bílým Tygrům naším klíčovým hráčem. Výrazně nám pomohl jak v loňské sezoně, kdy exceloval v play-off, tak v letošním ročníku, kdy do posledních kol bojoval o titul nejproduktivnějšího hráče soutěže. To jasně dokazuje jeho hráčskou kvalitu,” dodal Pešán.

Kvapil získal titul z Brnem a dva v Rusku s Dynymem Moskva. „Nevím, jestli Marek nakonec zakotví v některém zahraničním klubu nebo jestli zůstane v tuzemské nejvyšší soutěži. Přeji mu hlavně hodně zdraví a dalších sportovních úspěchů v jeho kariéře,” uzavřel sportovní ředitel.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Bílí Tygři Liberec, hokej, Marek Kvapil, Filip Pešán, HC Kometa Brno, Rusko, Moskva

Marek Kvapil v Liberci končí, chce do zahraničí. Klub s ním rozvázal smlouvu  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.