Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři hlásí posilu do útoku. Přichází kanadský rodák a vnuk Jaroslava Holíka Adam Musil

Dvaadvacetiletý forvard Adam Musil se stěhuje do Česka a pro své první tuzemské angažmá si vybral liberecké Bílé Tygry. Rodák z Kanady prošel zámořským výchovným systémem a dosud hrál AHL a WHL. S Libercem podepsal smlouvu na dvě sezóny.

Musil má hokejové geny. Jeho otcem je bývalý reprezentační obránce a hráč NHL František Musil, dědečkem zase legendární útočník Jaroslav Holík. Mladý hráč poslední sezónu strávil v dresu San Antonia Rampage v AHL.

Prošel juniorskými reprezentačními výběry Kanady a Česka a připsal si i starty v seniorské reprezentaci.

„Adam je velmi perspektivní hráč, který má do budoucna ty nejvyšší ambice. Je členem jedné z nejtradičnějších českých hokejových rodin a s hokejem doslova vyrůstal. O jeho výborném charakteru svědčí i fakt, že byl kapitánem týmu v kanadské juniorce,“ okomentoval sportovní ředitel Tygrů Filip Pešán.

Adam Musil

Adam Musil se narodil v kanadském městě Delta a má tudíž české i kanadské občanství. Pochází ze slavné české hokejové rodiny, jeho dědečkem byl legendární Jaroslav Holík, mistr světa a držitel sedmi československých titulů. Nemalých úspěchů dosáhl i jeho otec František Musil. V zámoří si veliké renomé vybudoval také Musilův strýc vítěz dvou Stanley Cupů Bobby Holík.

Adam tedy s hokejem samozřejmě začínal v Jihlavě. Velmi brzy se ale vydal do Kanady. Za tu také poprvé oblékl reprezentační dres s javorovým listem, v němž paradoxně debutoval proti České republice na Memoriálu Ivana Hlinky. Nakonec se ale rozhodl reprezentovat naši zemi. Musil nastoupil na mistrovství světa juniorů a na svém kontě už má dokonce i 8 startů v seniorském národním týmu.

Od sezóny 2012/13 Adam Musil pravidelně nastupoval ve WHL, kde hrál za tým Red Deer Rebels. V ročníku 2016/17 nosil i kapitánské „C“. Draftován byl v roce 2015 ve čtvrtém kole týmem St. Louis Blues, což byl důvod jeho přesunu do mužstva San Antonio Rampage, hrající AHL.

V NHL ale talentovaný útočník šanci nedostal, a tak přijal nabídku Bílých Tygrů. V libereckém trikotu tak mimo jiné bude mít šanci zahrát si proti svému bratrovi Davidovi, jenž je členem defenzivy třineckých Ocelářů.

Autoři | Foto iihf.com

Štítky Adam Musil, bílí tygři, posila, hokej, Jaroslav Holík, Bílí Tygři Liberec, American Hockey League, Kanada, Česko, František Musil, National Hockey League, San Antonio Rampage

Tygři hlásí posilu do útoku. Přichází kanadský rodák a vnuk Jaroslava Holíka Adam Musil  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.