Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vítězná premiéra trenéra Augusty. Tygři vyloupili Hradec

Hokejisté Liberce vyhráli v dohrávce 1. kola extraligy na ledě Hradce Králové 6:3, Patrik Augusta tak zažil úspěšnou premiéru v pozici hlavního kouče na střídačce Bílých Tygrů. Dvěma góly se na výhře hostů podíleli Libor Hudáček a Petr Jelínek, tři body si připsal Michal Birner. Hradec Králové popáté za sebou prohrál první zápas sezony.

Úvod patřil aktivnějším Východočechům, do vedení jim ale pomohla až druhá přesilová hra, v níž Peterse v liberecké brance prostřelil Filip Pavlík. Hosté směrem do útoku nepředváděli prakticky nic, Mazanec si první zákrok připsal až v 10. minutě. V závěru úvodní třetiny přesto Tygři vyrovnali, na konci vydařené kombinace byl Birner.

Na začátku druhé části pomohla Mazancovi při Nedomlelově vyloučení tyč. Ve 24. minutě již hosté vedli, když Havlínovu střelu tečoval Krenželok. Vyrovnat mohl Paulovič, ale ve velké šanci nepochopitelně ještě přihrával a Peters tak nemusel ani zasahovat.

Ve 33. minutě se Mountfield již radoval z vyrovnaní, avšak jen chvíli. Rozhodčí totiž Rosandičův gól neuznali pro předchozí faul Jergla na Marosze. Naštvání domácích fandů bylo o to větší, že se v následné přesilovce prosadil Hudáček.

Hradečtí však dokázali rychle odpovědět, o snížení se postaral při svém extraligovém debutu devatenáctiletý obránce Gaspar. Ve 41. minutě mohl vyrovnat Rákos, libereckého gólmana ale nepřekonal, podařilo se to až Jerglovi po krásné Zámorského přihrávce v přesilové hře ve 47. minutě.

Nerozhodný stav vydržel jen 65 sekund, než se po rychlém protiútoku prosadil podruhé Hudáček. O dalších 32 sekund později hosté vedli již 5:3, po dalším brejku překonal Mazance Jelínek. Kapitán Tygrů se postaral i o šestý gól svého týmu, když využil chybné rozehrávky Samuelssona. V 54. minutě tak bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): „Přáli jsme si vstoupit do sezony vítězným zápasem, ale přestože si myslím, že utkání bylo vyrovnané, tak jsme udělali strašně moc chyb. Nabídli jsme Liberci strašně moc přečíslení a soupeř v nich byl efektivní. Díky tomu zaslouženě vyhrál."

Patrik Augusta (Liberec): „Podali jsme zodpovědný výkon podpořený výborným brankářem a byli jsme extrémně produktivní, efektivní v koncovce. Samozřejmě, že jsme ale také udělali spoustu chyb. Teď už vše za námi a musíme se soustředit na neděli, kdy hrajeme se Spartou. Jako hlavní trenér si zápas možná o trošku více užiji, ale já chci vyhrát každý zápas. Bez ohledu na to, zda jsem asistent nebo hlavní trenér."

Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 3:6 (1:1, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 9. R. Pavlík (Paulovič, Rosandič), 36. Gaspar (Cibulskis, Cingel), 48. Jergl (Zámorský, Rákos) - 19. Birner (Bulíř, Šmíd), 24. L. Krenželok (Havlín, Zachar), 34. L. Hudáček (Birner, Filippi), 49. L. Hudáček (Birner, Knot), 49. P. Jelínek, 54. P. Jelínek. Rozhodčí: Hodek, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 6:6, navíc Nedomlel (Hradec) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4121.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Samuelsson, Gaspar, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Zámorský - Smoleňák, Rákos, Perret - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Červený - Jergl, Dragoun, Miškář. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Liberec: Peters - Šmíd, Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Graborenko, Kolmann - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Šír. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, hokej, hradec, extraliga, FC Hradec Králové, Patrik Augusta, trenér, Libor Hudáček, Michal Birner, Petr Jelínek, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Filip Pavlík, Mountfield Hradec Králové

Vítězná premiéra trenéra Augusty. Tygři vyloupili Hradec  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.