Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygrům se stále nedaří. Ani dnes nad Hradcem nevyhráli

Bohužel ani po čtyřech prohrách v řadě si dnes liberecký tým nepřipsal vítězství. Čtrnácté kolo extraligy skončilo 3:2 pro Hradec Králové.

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 14. kole extraligy na ledě Liberce 3:2 a připsali si první vítězství poté, co jejich realizační tým posílil trenér Vladimír Růžička. Naopak Bílým Tygrům se i nadále nedaří, zaznamenali již pátou porážku v řadě a v tabulce jim patří osmé místo. Východočeši jsou pátí.

Oba týmy vstoupily do utkání opatrně, o něco nebezpečnější byli ale hosté. Se střelou Chalupy si však poradil Schwarz. První přesilovku zápasu si zahráli domácí, Mazance v brance hostí ale vůbec neohrozili. Poté hrál dvě početní výhody za sebou Mountfield, šance Jergla a Zámorského ale pokryl liberecký brankář. Na druhé straně pálil v nadějné pozici Knot, mířil ale těsně vedle.

Úvod druhé části vyšel lépe hostům. Ve 23. minutě se Chalupa protáhnul kolem Havlína a bekhendovým blafákem otevřel skóre utkání. Liberec ale přispěchal s rychlou odpovědí. Birner našel z druhé vlny najíždějícího Hudáčka, který střelou do šibenice vyrovnal.

Vedení mohl hostům vrátit aktivní Chalupa, Schwarz ale vytáhnul parádní zákrok lapačkou. Na druhé straně najížděl tváří v tvář Mazancovi Špaček, hostující brankář se ale vyznamenal. Do vedení tak šel ještě před druhou přestávkou znovu hradecký Mountfield. Po zmatcích v liberecké defenzivě tvrdě vypálil Jergl a jeho střelu dorazil za bezmocného Schwarze Koukal.

Třetí branku hostů mohl přidat na začátku třetí části Smoleňák, jeho střelu ale zastavila horní tyč. Poté měli Tygři k dispozici přesilovku, nesehráli ji ale vůbec dobře. Na druhé straně ostře pálil Vincour, Schwarz jeho dělovku vyrazil ramenem. Severočeši přidali na aktivitě a tlačili se za vyrovnáním. Lenc ani Krenželok ale se svými šancemi neuspěli.

Udeřili tak znovu Východočeši. Klíma dobrým napadáním vybojoval kotouč pro Zámorského a ten přesnou střelou pod horní tyč poslal hosty do dvoubrankového vedení. V 56. minutě ale domácí využili zásluhou Birnera početní výhodu a snížili. Stejný hráč mohl poté dokonce vyrovnat, Mazanec ale svůj tým podržel. Domácí to ještě v závěru zkusili se šesti hráči v poli, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Autoři | Foto HC Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 14. kolo, Liberec, Hradec Králové, FC Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Vladimír Růžička

Tygrům se stále nedaří. Ani dnes nad Hradcem nevyhráli  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.