Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po konci ve Švýcarsku zamířil pod Ještěd. Gólman Hrachovina posílil Tygry

V pětadvaceti letech si poprvé zahraje českou nejvyšší soutěž. Brankář Dominik Hrachovina skončil ve Švýcarsku a posílí liberecké hokejisty, kteří měli v posledních týdnech velké problémy v obraně.

Brněnský rodák se s Libercem dohodl na smlouvě do konce letošní sezony. Tygrům by měl pomoci v brankovišti, kde týmu zatím chyběla jistota. Sám Hrachovina ale neprožívá dobrou sezonu. „Dominik se nenachází v ideální fázi své jinak skvěle rozjeté kariéry. Byť je ještě stále velmi mladý, má za sebou úspěšné roky ve Finsku, ale také poslední dvě nepodařená angažmá v KHL a Švýcarsku. Rozhodně mu ale nechybí chuť a síla se sezónou něco udělat, a i to je důvod, proč jsme se rozhodli jej přivést do Liberce,“ popsal sportovní ředitel klubu Filip Pešán.


Podle něj ale Tygři chtěli posílit tým na klíčové pozici brankáře. Hrachovina ale v Liberci zůstane jen do konce této sezony. „Bohužel se nemůžeme s Dominikem domluvit na delším kontraktu, protože od další sezóny má platnou smlouvu ve Finsku,“ dodal Pešán.

Hrachovina zažil nejlepší období ve Finsku, kde vychytal titul a v dalším ročníku hrál finále. Poté přestoupil do KHL a začalo jeho soužení, Na vítěznou vlnu se bude chtít naladit v české extralize.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Bílí Tygři, hokej, Liberec, hrachovina, brankář, Švýcarsko, Ještěd, Dominik Hrachovina, Bílí Tygři Liberec, Finsko, Kontinentální hokejová liga, Filip Pešán, Extraliga ledního hokeje

Po konci ve Švýcarsku zamířil pod Ještěd. Gólman Hrachovina posílil Tygry  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.