Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Šestá výhra v řadě. Tygři porazili Jágrovo Kladno těsně 2:1

Po pěti prohrách v řadě nastartovali liberečtí hokejisté sérii mnohem příjemnější. Porazili Kladno 2:1 a vyhráli tak už šesté extraligové utkání v řadě. Vítězný gól vstřelil Libor Hudáček.

Utkání sledovala plná hala, zvědavá na výkon domácích Tygrů, ale také nestárnoucího Jaromíra Jágra. A v úvodu se hrálo poměrně opatrně. První gólovka tak přišla až v deváté minutě, Graborenko a po něm Lenc ale Godlu nepřekonali. V jedenácté minutě zahrozil hostující Austin, Hrachovina ale vyrazil a dorážku obrana nepřipustila. V závěru třetiny se hnal na Godlu Bulíř, ani on ale neuspěl.

Skóre se měnilo až ve 25. minutě. Marosz mezi kruhy našel Filippiho a ten z první prostřelil hostujícího brankáře. Liberečtí pak měli navrch a mohli přidat další branky, zahrozilo ale i Kladno.

Druhá branka ale přišla až ve 45. minutě, když se po individuální akci trefil Hudáček 2:0.

V závěru zkusilo Kladno hru bez brankáře a 35 sekund před koncem bylo úspěšné, když Hrachovinu překonal Strnad. Další drama už ale domácí nepřipustili a vyhráli šestý zápas v řadě za tři body.

Patrik Augusta (Liberec) „Jsme samozřejmě rádi, že jsme zvítězili, protože jsme hráli proti velice houževnatému soupeři, který nám nedal ani metr ledu zadarmo. Nebylo to jednoduché. Soupeři výborně zachytal gólman, nám nepomohly ani přesilové hry. Ale bylo to těžké utkání se spoustou dobrých věcí. Kdyby se nám podařilo odskočit, tak bychom měli trošku víc klidu na hokejkách. Takto to bylo vyrovnané až do konce."

David Čermák (Kladno) „Nepředvedli jsme dnes takový výkon, jaký jsme chtěli. Oproti zápasu s Libercem v Kladně nám chyběl lepší pohyb. Dlouho nás v zápase držel Denis Golda. Pak jsme bohužel vyrobili dvě hrubé chyby, po kterých Liberec skóroval. Naše snížení přišlo pozdě. Liberec byl lepším týmem a zaslouženě vyhrál."

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Filippi (Marosz), 45. L. Hudáček (Derner) – 60. J. Strnad (O'Donnell). Rozhodčí: Hladil, Kika – Kajínek, Špringl. Diváci: 7 500 (vyprodáno)

Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín– L. Hudáček, Bulíř, Birner (A) – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Ordoš.
Rytíři Kladno: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Romančík, Kehar, Barinka (A), Zelingr – Jágr, Melka, Zikmund – J. Strnad (C), Machač, Redlich – Bílek, Stach, Réway – O'Donnell, T. Kaut (A), Hajný – Š. Bláha.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Rytíři Kladno, Jaromír Jágr, Libor Hudáček, Bílí Tygři Liberec, Austin, Patrik Augusta, David Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestá výhra v řadě. Tygři porazili Jágrovo Kladno těsně 2:1  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.