Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vítězná série pokračuje. Tygři porazili Kometu a v tabulce jsou těsně za Spartou

Devátá výhra v řadě, tentokrát proti soupeři z nejtěžších. Bílí Tygři porazili v dramatickém utkání Kometu Brno 3:2. Vítěznou branku vstřelil šťastně Jaroslav Vlach.

První gólovou šanci měli hosté, a to hned dvojitou. Martin Zaťovič nejprve z ideální pozice přestřelil a jen o pár sekund později ho vychytal Hrachovina. Na začátku 13. minuty mohl skórovat Ordoš, bekhendem ale Vejmelku nepřekonal. 

Skóre se tak měnilo až v patnácté minutě. Radan Lenc pálil od modré a jeho střelu jemně tečoval Filippi – 1:0. Na konci 15. minuty mohl vedení navýšit Birner, poté ale skórovala Kometa, kdy v přesilovce dotlačil puk do sítě Zatovič. Vedení mohl Tygrům vrátit Filippi, ale vychytal ho Vejmelka.

Tygři se tak prosadili až v čase 23:59, když Hudáček z první prostřelil Vejmelku – 2:1. Liberečtí pak měli několik velkých šancí, ale radovala se Kometa, která i podruhé dokázala vyrovnat. Druhým gólem se prosadil Zaťovič.

I potřetí ale šel do vedení Liberec a gól to byl šťastný, když se puk od brusle Jaroslava Vlacha odrazil za záda Vejmelky. Liberečtí pak měli i další šance, v závěru ale Kometa chtěla vyrovnat. Horký trefil tyčku, při hře bez brankáře pálil Němec, Hrachovina ale vyrazil a rozhodčí pak přerušili hru. 

Další branka už nepadla a Liberečtí vyhráli deváté utkání v řadě.

Patrik Augusta (Liberec) „První třetinu byli hosté i díky dvěma přesilovkám aktivnější, ale od druhé jsme byli na kotouči, diktovali jsme tempo hry, bohužel jsme se přes dobře organizovanou obranu soupeře těžko prosazovali. Nedostávali jsme se do brankových příležitostí, spíše jsme drželi kotouč kolem. Myslím si, že jsme si za tu aktivitu jeden gól ve třetí třetině zasloužili, samozřejmě, že byl šťastný. Takové ale padají a podobná utkání rozhodují."

Kamil Pokorný (Brno) „Náš herní projev v první třetině byl velice slušný, bylo to vyrovnané a měli jsme slušné šance. Myslím, že skóre bylo spravedlivé. Druhou třetinu jsme zahájili ve čtyřech, vzápětí přišel druhý faul, který domácí využili. Následně byli víc na puku, víc u nás ve třetině. Přestáli jsme to ale a brejkovou situací srovnali na 2:2. Ve třetí části jsme chtěli být trpěliví a počkat si na šanci, bohužel přišel šťastný gól. V závěru jsme hráli pět na čtyři, vylepšili jsme to odvoláním gólmana, puk byl na brankovišti, ale hra se přerušila. To byla pro nás velká škoda."

Bílí Tygři - Kometa Brno 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Filippi (Lenc, Šmíd), 24. L. Hudáček (Filippi, Birner), 46. J. Vlach (T. Hanousek, Hrachovina) – 17. Zaťovič (Orsava, P. Holík), 34. Zaťovič(O. Němec). Rozhodčí: Horák, Pražák – Kajínek, Špringl. Diváci: 6 015

Bílí Tygři Liberec: Hrachovina (Peters) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, T. Hanousek, Kolmann, Havlín– Ordoš, L. Hudáček, Birner (A) – Marosz, Filippi, Lenc – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, A. Musil, Rychlovský.
HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – O. Němec, Baranka, Svozil, Pyrochta, Štencel, Gulaši, Bartejs – Svačina, P. Holík, Zaťovič – L. Horký, Hruška, Orsava – Kucsera, Lev, Dočekal – P. Kratochvíl, Kusko, Jenyš.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Bílí Tygři, Kometa, hokej, AC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Jaroslav Vlach, Bílí Tygři Liberec, Martin Zaťovič, Radan Lenc, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Patrik Augusta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná série pokračuje. Tygři porazili Kometu a v tabulce jsou těsně za Spartou  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.