Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Tomáš Filippi opouští Liberec. Vrací se opět do ruské KHL

Tomáš Filippi opět opustí liberecký tým a přesune se do ruské KHL. Vrací se do působiště v Metallurgu Magnitogorsk.

Sedmadvacetiletý útočník byl od svého návratu velkou posilou. „Do zahraničí jsem Tomáše uvolnili po vzájemné dohodě a přejeme mu hodně štěstí,“ komentoval Filip Pešán, sportovní ředitel.

S Bílými Tygry je Filippi dlouho spjatý. Přestože začínal s hokejem v Trutnově, už v deváté třídě si ho vyhlédli právě Bílí Tygři. Už jako dorostenec patřil ke špičce a před deseti lety se stal dokonce hlavní hvězdou liberecké dvacítky. 

Za sebou má mnoho úspěchů a zkušeností například i z kanadského Quebecu. V Magnitogorsku se mu dvakrát podařilo dostat do finále KHL. „Kvůli zranění zad ale odehrál v loňské sezóně pouze 25 zápasů a na konci loňského roku se vrátil do Liberce,“ uvedl mluvčí klubu Martin Kadlec.

Poté ale opět nastoupil a dokázal znovu Liberec pořádně podpořit. V play-off patřil k nejproduktivnějším libereckým hráčům. Během posledních měsíců zvládl ještě odehrát deset utkání v Amuru Chabarovsk a nyní ho čekají další zahraniční výzvy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Liberec, Tomáš Filippi, hokej, Kontinentální hokejová liga, Bílí Tygři Liberec, Metallurg Magnitogorsk, Filip Pešán, Martin Kadlec, Amur Chabarovsk, Québec, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Filippi opouští Liberec. Vrací se opět do ruské KHL  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.