Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tygři dnes převálcovali Hradec 5:1. Zvýšili tak náskok v čele tabulky na pět bodů

Hokejisté Liberce i díky třem využitým přesilovkám porazili ve 40. kole extraligy Hradec Králové 5:1 a vedou tabulku už o pět bodů před druhou Plzní. Bílí Tygři vyhráli před vlastním publikem čtrnáctý z posledních patnácti zápasů. Naopak Hradec Králové vyšel bodově naprázdno po dvou výhrách za sebou a je devátý.

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně a hned po minutě hry si vybojoval přesilovku. V té nebezpečně pálil Hudáček, Mazanec se ale stihl přesunout. Poté zahrozili také hosté a s Klímovým pokusem si poradil Hrachovina. Na opačné straně byl blízko vedoucímu gólu Marosz, Mazanec si připsal výborný zákrok.

Ve 12. minutě už ale šli Liberečtí do vedení. V početní výhodě se mezi hradeckou obranou prokličkoval Hudáček a střelou k tyči otevřel skóre. Hradečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Hrachovinu ale prakticky neohrozili. V závěru první dvacetiminutovky tak udeřili znovu Bílí Tygři, ze Zacharovy práce těžil dobře postavený Musil.

Druhou část začal lépe Mountfield a obrovskou šanci měl Lev, Hrachovina ale svou branku s vypětím všech sil uhájil. Poté zvedla diváky ze sedadel ostrá bitka mezi domácím Vlachem a Filipem Pavlíkem, ve které měl jasně navrch liberecký ranař.

Následně se do brejku dostal Klíma, Hrachovina ale svůj tým podržel. Neproměněné šance mohly Východočechy mrzet o to víc, že v polovině utkání využil početní výhodu Lenc a domácí vedli o tři góly. Snížit mohl Chalupa, Hrachovina ale sklapl betony včas. Na opačné straně se blýskl také Mazanec, který si poradil s Musilovým brejkem.

V 39. minutě se Hradečtí dočkali snížení. Žejdl obral o puk Šmída a přihrávkou před odkrytou branku vybídl ke skórování Dragouna. Na dostřel mohl ještě do druhé přestávky dostat hosty Chalupa, tváří v tvář Hrachovinovi ale neuspěl.

Šance Mountfieldu pak ještě více poklesly v úvodu třetího dějství, když po individuální akci přidal čtvrtou branku Severočechů kapitán Jelínek. Pátý gól pak měl na hokejce Zachar, z mezikruží jen těsně minul Mazancovu branku.

Do zápasu mohl Hradec Králové vrátit aktivní Chalupa, Hrachovina ale jeho blafák chytil. Proti Šidlíkově střele mu pak pomohla horní tyč. Na konečných 5:1 v závěru uzavřel třetím gólem z přesilovky Ordoš.

Tygři převálcovali Hradec 5:1

Neděle, 26. ledna 2020, 20:41

Tygři převálcovali Hradec 5:1
Tygři převálcovali Hradec 5:1

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Zbranek

Štítky Sport, hokej, extraliga, 40. kolo, Liberec, Hradec Králové, FC Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, FC Viktoria Plzeň, Filip Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři dnes převálcovali Hradec 5:1. Zvýšili tak náskok před Plzní na pět bodů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.