Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Jágr v Liberci neuspěl ani podruhé. Po devítigólové přestřelce se radují Tygři

Dramatické utkání nabídlo měření sil mezi Libercem a Kladno. Hosté hrají o bytí v extralize a velkou část zápasu hrálo velmi dobře. Třikrát i vedlo, domácí ale nakonec otočili a z utkání mají tři body za výsledek 5:4.

Kladno nastoupilo opět bez gólmana Denise Godly, který už byl připravený na střídačce. Chyběl znovu nemocný kapitán Jakub Strnad a 'céčko' měl na dresu stejně jako v pátek v Olomouci Petr Vampola, jehož Rytíři získali až do konce sezony z prvoligové Slavie.

Do první šance se dostal domácí Lenc, ale ve třetí minutě udeřili Rytíři. Barinkovo nahození od levého mantinelu tečoval za Hrachovinu Machač. Přesně za tři minuty vyrovnal při Barinkově vyloučení tečí Šmídovy střely od modré čáry Bulíř. Bílí Tygři potom přečkali oslabení při Vlachově trestu a otočit stav mohl znovu Bulíř, ale zblízka ztroskotal na Cikánkovi.

Radovali se tak ve 12. minutě hosté, když se po O'Donnellově přihrávce trefil z levého kruhu Austin a s 15 góly je nejlepším střelcem mezi extraligovými obránci. Zvýšit vedení hostů mohl Kaut. Na druhé straně nejdříve zahrozil v oslabení Musil a 21 sekund před první pauzou vyrovnal v přesilovce střelou o levou tyč Birner.

Druhé dějství herně ovládal Liberec. Rytíři se neprosadili ani při 100 sekund trvající přesilovce pěti proti třem. Až při klasické výhodě se dostal do nadějné pozice Jágr, jenže z levého kruhu minul. Hosté měli ve vlastním obranném pásmu problémy, přesto ale odolávali.

V 35. minutě šli dokonce opět do vedení. Stach z levého rohu skóroval o Hrachovinova záda. Liberec odpověděl za 133 sekund a opět v přesilovce. Při Redlichově vyloučení nabil Birner z pravé strany na levý kruh Hudáčkovi, který přes ležícího Barinku prostřelil Cikánka. Ve 38. minutě se trefil z pravého kruhu opět Hudáček a s 27 góly se vyrovnal na druhém místě tabulky střelců Martinu Zaťovičovi z Komety Brno.

Hned v úvodu závěrečného dějství chytil Cikánek Lencovu šanci a do lapačky ukryl i zakončení osamoceného Bulíře v přesilovce. Ve 49. minutě při Vampolově trestu Bulíř předložil puk před prázdnou branku Lencovi a Bílí Tygři vedli 5:3.

Kladno za dvě minuty snížilo při výhodě pěti proti třem, kdy se prosadil z pravého kruhu O'Donnell. Právě kanadský útočník byl při Havlínově vyloučení i blízko vyrovnání. Za domácí 116 sekund před koncem neproměnil nařízené trestné střílení za faul na Ordoše Hudáček a stav se nezměnil ani při závěrečné power play.

Bílí Tygři Liberec - Rytíři Kladno 5:4 (2:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Bulíř (Šmíd, Birner), 20. Birner (Šmíd), 37. L. Hudáček (Birner, Lenc), 39. L. Hudáček (Lenc, Knot), 49. Lenc (Bulíř, L. Hudáček) - 3. P. Machač (Barinka, Redlich), 12. Austin (O'Donnell, Melka), 35. Stach (O'Donnell), 51. O'Donnell (Austin, Vampola). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Kajínek, Špůr. Vyloučení: 8:6. Využití: 4:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Havlín, Kolmann - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Bulíř, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, A. Musil, J. Vlach. Trenér: Augusta.

Kladno: Cikánek - B. Nash, Austin, Kehar, Zajíc, Zelingr, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Melka, Stach, O'Donnell - Hovorka, P. Machač, Redlich - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 46. kolo, Liberec, Kladno, Bílí Tygři Liberec, Rytíři Kladno, Jaromír Jágr, Petr Vampola, Austin, HC Olomouc, HC Slavia Praha, Denis Godla, Jakub Strnad, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jágr v Liberci neuspěl ani podruhé. Po devítigólové přestřelce se radují Tygři  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.