Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koronavirus zrušil v Liberci souboj univerzit o krále severu, Tygři stopli prodej lístků na play off

Kvůli koronaviru zrušili organizátoři plánovaný souboj hokejových týmů Technické univerzity Liberec a Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Ústí nad Labem o krále severu. Hokejové týmy se měly poprvé utkat už ve středu v liberecké Home Credit Areně, odvetné utkání bylo naplánováno na 24. března v Ústí nad Labem.

Zrušením utkání reagovali organizátoři na rozhodnutí bezpečnostní rady státu, která dnes zakázala akce za účasti více než stovky lidí. Od středy budou uzavřené také základní, střední a vyšší odborné školy. Libereckého kraje se to zatím netýká, protože zdejší školáci mají jarní prázdniny. Před polednem rozšířilo ministerstvo zdravotnictví zákaz výuky i na vysoké školy. Plošně platí už od dnešního dne zákaz vstupu do nemocnic a domovů seniorů. Česko má zatím 40 lidí nakažených novým typem koronaviru.

Liberecká Home Credit Arena zastavila dnes v reakci na nařízení vlády s okamžitou platností prodej vstupenek na všechny kulturní i sportovní akce až do letních prázdnin a to včetně vstupenek na hokejové play off. „První dva zápasy čtvrtfinále 18. a 19. března už byly přitom z 90 procent vyprodané," řekl viceprezident klubu Bílí Tygři Liberec Lukáš Přinda, který je zároveň jednatelem Sport Parku Liberec, jehož součástí je i Home Credit Arena. Zrušené je podle něj například i populární veřejné bruslení.

V areálu libereckého Sport Parku je 35 krytých i venkovních sportovišť, zejména pro kolektivní sporty. Denně ho navštíví 1400 lidí, při hokejových utkáních i více než čtyřnásobek. „Obvolali jsme všechny pořadatele, a obeslali jsme i sportovní kluby, které tu působí," řekl Přinda. Rušit se podle něj budou i kongresy, výstavy nebo firemní akce. Škody jen v souvislosti se zrušením hokejového play off půjdou podle něj do milionů, v případě dalších akcí půjde řádově o statisíce. Areál zaměstnává 80 lidí. „Pokud budou potřebovat zůstat doma s malými dětmi, jsme připraveni vyjít jim vstříc," dodal jednatel areálu.

Všechna představení nejen v hlavním ale i v Malém divadle dnes až do odvolání zrušilo liberecké Divadlo F.X. Šaldy. Naivní divadlo omezilo podle ředitele Stanislava Doubravy počet míst na 99 a zrušilo představení pro školy. Třeba kina v Jablonci nad Nisou jen omezila kapacitu v kinech Radnice a Junior na 99 míst. „Program nerušíme a zakoupené vstupenky jsou platné," řekla za městskou organizaci Petra Handlířová.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky ČR, zdraví, hokej, školy, vysoké, koronavirus, Liberecký, 2.VERZE, COVID-19, Bílí Tygři Liberec, HC Slovan Ústí nad Labem, Home Credit Arena, Technická univerzita v Liberci, vstupenka, Lukáš Přinda, Bezpečnostní rada státu, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus zrušil v Liberci souboj univerzit o krále severu, Tygři stopli prodej lístků na play off  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.