Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ordoš míří do švédské ligy, v Liberci končí i gólman Schwarz

V hokejovém Liberci končí brankář Marek Schwarz a útočník Jan Ordoš, kteří v roce 2016 získali s týmem historický titul. Ordoš měl sice smlouvu ještě na jeden rok, ale rozhodl se zkusit první zahraniční angažmá a bude působit ve Švédsku. Podle tamních médií by měl třiadvacetiletý hráč posílit Oskarshamn.

O Schwarze měli v Liberci nadále zájem a nabídli mu prodloužení smlouvy, ale čtyřiatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi se rozhodl pro jiný extraligový klub, spekuluje se právě o Boleslavi.

„Loučíme se se dvěma strůjci velkých úspěchů naší organizace v posledních letech," řekl sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán. „Honza Ordoš se bude snažit prosadit ve švédské nejvyšší soutěži a doufám, že se mu to podaří. I nadále však zůstává budoucností našeho klubu. Marek Schwarz se výrazně podílel na mistrovském tažení, speciálně pak ve finálové sérii se Spartou. Sám se rozhodl změnit angažmá a hokejově se stěhuje blíže svému domovu. Oběma přejeme vše dobré do jejich další kariéry," dodal.

Ordoš získal během pěti sezon s Libercem kromě titulu ještě dvě stříbrné medaile a čtyřikrát slavil Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy. V 256 zápasech zaznamenal 44 gólů a 39 asistencí.

Schwarz chytal za Liberec od roku 2013. Po mistrovské sezoně odešel do Znojma a působil v EBEL lize, pod Ještěd se vrátil předloni.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, Schwarz, Ordoš, Bílí Tygři Liberec, Marek Schwarz, Jan Ordoš, Švédsko, BK Mladá Boleslav, Filip Pešán, HC Sparta Praha, Orli Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ordoš míří do švédské ligy, v Liberci končí i gólman Schwarz  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.