Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tygři se rozloučili už s devítkou hráčů. Končí Hudáček, Peters i Marosz

Vedení hokejistů extraligového Liberce potvrdilo, že v týmu Bílých Tygrů již nebude v příští sezoně hrát slovenský útočník Libor Hudáček. Vedle něho skončilo angažmá pod Ještědem také kanadskému brankáři Justinu Petersovi, obráncům Romanu Graborenkovi s Oldrichem Kotvanem či dalšímu útočníkovi Rostislavu Maroszovi. Klub o odchodech informoval na svém webu.

O možném Hudáčkovu konci pod Ještědem se hovořilo nahlas již několik týdnů. Devětadvacetiletý útočník, který byl v uplynulé zkrácené sezoně o jediný bod druhý v týmové produktivitě díky 60 bodům (31+29) v 50 zápasech, se nedomluvil se Severočechy na podmínkách nové smlouvy. V příští sezoně by rád působil v KHL nebo ve Švýcarsku.

Velké změny nastaly v brankovišti. Již před měsícem byl avizován návrat Dominika Hrachoviny do Tappary Tampere. Pro přestěhování z Liberce do týmu nedalekého rivala Mladé Boleslavi se rozhodl Marek Schwarz a odchází i zkušený Peters, jenž byl od konce roku na hostování právě v Mladé Boleslavi.

Bělorusovi Graborenkovi se Slovákem Kotvanem neprodloužil klub po jejich první sezoně v Liberci smlouvy. Jen jediný ročník strávil pod Ještědem rovněž Marosz. Již dříve oznámil vítěz základní části minulého ročníku extraligy odchody útočníků Lukáše Krenželoka a Jana Ordoše.

Novou posilou obranných řad je Slovák Mislav Rosandič z Hradce Králové, jenž od ledna hostoval ve Vítkovicích.

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, Justin Peters, Rostislav Marosz, Libor Hudáček, Bílí Tygři Liberec, Ještěd, BK Mladá Boleslav, Kontinentální hokejová liga, Tappara, Švýcarsko, Dominik Hrachovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři se rozloučili už s devítkou hráčů. Končí Hudáček, Peters i Marosz  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.