Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Filip Pešán opouští Bílé Tygry. Nově povede hokejovou reprezentaci

Je symbolem nejúspěšnějšího období libereckého hokeje. S Bílými Tygry jako trenér a sportovní ředitel za posledních pět sezon získal titul a dvakrát hrál finále. Nyní se Filip Pešán definitivně loučí, jako hlavního trenéra reprezentace ho potvrdil hokejový svaz.

Z libereckého klubu vytvořil dobře fungující stroj s pravidly připomínající NHL. Zavedl moderní prvky, které postupně přebíraly i další kluby v Česku. 

S Tygry se po pěti úspěšných sezónách definitivně loučí, klub dovedl k mistrovskému titulu, dvěma finálovým účastem a čtyřem Prezidentským pohárům za vítězství v základní části ligy.

V poslední sezóně už byl jen sportovním ředitelem, další funkce měl na hokejovém svazu, kde působí jako svazový šéftrenér a také generální manažer reprezentační dvacítky. S tou jako trenér v sezóně 2017/2018 dokráčel do semifinále světového šampionátu.

Za posledních patnáct let není Filip Pešán jediným hlavním trenérem Bílých Tygrů, který zaujal místo na lavičce národního týmu. Po Josefu Palečkovi, Josefu Jandačovi a Jiřímu Kalousovi je čtvrtým v pořadí. Zároveň je však prvním reprezentačním koučem, který je libereckým odchovancem. U seniorské reprezentace se potká s dalším libereckým rodákem Petrem Nedvědem, který nadále pokračuje ve funkci generálního manažera.

Pešán už si také vybral asistenty, v reprezentaci mu budou pomáhat plzeňské legendy Martin Straka a Jaroslav Špaček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Filip Pešán, bílí tygři, hokej, reprezentace, Bílí Tygři Liberec, trenér, National Hockey League, Česko, Josef Paleček, Jiří Kalous, Petr Nedvěd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filip Pešán opouští Bílé Tygry. Nově povede hokejovou reprezentaci  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.