Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ladislav Šmíd si prodlouží kariéru v Liberci. S Tygry podepsal na dva roky

Opora Bílých Tygrů Ladislav Šmíd zůstává. I když jeho rodina žije v USA, on bude i nadále hrát hokej v Liberci. S klubem se dohodl na prodloužení smlouvy o dvě sezóny do 30. dubna 2022. Připravovat se bude individuálně za mořem.

„Láďa Šmíd už se zařadil mezi legendy Bílých Tygrů Liberec. Spoluvytváří silnou značku našeho klubu, kde vyrostl, a to nejen výkony na ledě, ale také v kabině a na dalších klubových akcích. Je vzorem pro mladé i starší hráče svým profesionálním přístupem k tréninku a neuvěřitelnou touhou po vítězství a úspěchu týmu. Každý klub by měl mít svého Láďu Šmída a já jsem rád, že my ho opravdu máme,“ okomentoval generální manažer klubu Ctibor Jech.

Rodák z Frýdlantu je odchovancem klubu a v Česku nikde jinde nehrál. V NHL stihl téměř šest stovek utkání, dalších čtyři sta pak připsal za Liberec. A přidá i další. 

„Láďa je srdcem našeho týmu, lídrem a nejlepším obráncem celé extraligy. Jeho charakter, hra i přístup k tréninku a vůle po vítězství je vzorem pro naše mladé hráče,“ dodal trenér Patrik Augusta.

Šmíd navíc nejspíš přidá další utkání v reprezentaci. Nejlepší obránce posledních dvou sezón v extralize je totiž v hledáčku nového trenéra Filipa Pešána, který už v České televizi oznámil, že by ho rád do reprezentace vrátil a Šmíd není proti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři

Štítky Ladislav Šmíd, tygři, hokej, Bílí Tygři Liberec, USA, National Hockey League, Ctibor Jech, Česko, Česká televize, Patrik Augusta, Filip Pešán, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Šmíd si prodlouží kariéru v Liberci. S Tygry podepsal na dva roky  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.