Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Patnáctiletý Trunda zaujal zámořské skauty, mladého Tygra draftovala Omaha

Talent a tvrdá práce. To je podle mládežnického útočníka Bílých Tygrů Tomáše Trundy důvod, proč ho už v patnácti letech draftoval zámořský tým Omaha Lancers ze soutěže USHL. Zda se ale do Ameriky vydá, nebo zůstane v Liberci, to zatím jisté není.

O možnosti, že by byl Trunda draftovaný, ho informoval jeho agent, samotný hráč tomu ale moc nevěřil. „Jsem hodně rád, moc jsem to nečekal a hodně mě to překvapilo. Nikdo o tom nic nevěděl, vůbec s nikým jsem nebyl v kontaktu a bylo to zničehonic, ale povedlo se,“ řekl hráč klubovému webu.

Jeho úspěch je o to větší, že se dostal mezi jediné čtyři hokejisty draftu, kteří se nenarodili v Severní Americe. „Říkal jsem si, jestli je to vůbec možné. Znamená to pro mě docela hodně, je to další krok v kariéře a jeden z největších úspěchů. Je to čest,“ popisuje.

Rodiče nevěřili

Mladému hokejistovi nejprve nechtěli věřit ani rodiče. „Už jak mi psal agent, nevěřili tomu a říkali, že je to nějaká kravina. Potom jsem ráno přišel a řekl jim, že jsem byl opravdu draftovaný. Byli hrozně rádi a nadšení. Taťka byl radostí bez sebe a nemohl tomu uvěřit, hned to volal dalším členům rodiny,“ říká.

Trunda agenty zaujal především na turnaji čtyř zemí ve Švédsku, kde se představil v dresu reprezentace do 16 let. „Agent mi říkal, že na turnaji čtyř ve Švédsku si mě dost všímali. Byl to povedený turnaj, ale nevyhráli jsme, co jsme chtěli, měli jsme trochu i smůlu. Po osobní stránce jsem byl celkem spokojený, i když to vždycky může být lepší.“

Trunda přišel do Liberce v žákovské kategorii z pražských Letňan. V dorostu v letošní sezóně nasbíral 45 bodů v ve 28 zápasech a zahrál si i sedmnáct utkání s klidně i o pět let staršími hráči v juniorce. A ani tam se neztratil, když si připsal sedm bodů. „V dorostu se mi dařilo hodně, možná jsem tam získal i více bodů, než byly moje představy. A v juniorce to taky docela šlo, pár bodů jsem tam měl, hlavně jsem byl ale rád, že jsem tam vůbec nastoupil,“ komentuje.

Odchod nevylučuje

Sám sebe popisuje jako hráče, který je rád na puku a hodně bruslí. „Hledám spoluhráče kolem sebe na lepší nahrávku,“ popisuje. „Mám trochu talentu, ale taky jsem si to vydřel.“

Zda se ale vydá do Ameriky, zatím jisté není. „O žádných možnostech teď ani nepřemýšlím. Jednou z nich je setrvání v Liberci, ale je i šance odejít do zámoří. Já osobně bych klidně odešel, protože by mi to pomohlo do života i do hokeje,“ uzavírá.

Ohodnoť článek

Foto Ronald Hansel

Štítky Bílí Tygři, hokej, tomáš trunda, Omaha, Liberec, Amerika, Švédsko, Severní Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patnáctiletý Trunda zaujal zámořské skauty, mladého Tygra draftovala Omaha  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.