Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Každý den je jako na houpačce. Hokejista Tygrů Buchtela bojuje s rakovinou, na léčbu byla založena sbírka

Ze dne na den se mu převrátil život naruby. Z mladého talentovaného hokejisty, který bojuje o místo v kádru Bílých Tygrů, se stal pacient s nádorem na srdci, který se rozšířil i do plic. Na jeho boj byl nyní zřízen transparentní účet, který má pomoci s léčbou, ale i plněním snů Ondřeje Buchtely.

„Nedávno byl Ondrovi diagnostikován sarkom na srdečním svalu, který bohužel zasáhl i obě plíce. Ondra byl paliativním týmem propuštěn do domácí péče. Momentálně se mu daří lépe, ale každý den je to jako na houpačce. Je odkázaný na kyslík, invalidní vozík a bez dopomoci druhého vlastně nic nezvládne,” napsala na sociálních sítích Pavla Zbíralová, jedna z hlavních iniciátorek sbírky.

Pomoc pro Ondru

Číslo účtu: 123-0762430277/0100
IBAN pro zahraniční platbu: CZ79 0100 0001 2307 6243 0277
SWIFT kód: KOMBCZPPXXX

„Protože se situace odehrála velmi rychle a nás tlačí čas, sháníme tímto způsobem peněžitou podporu. Jako přátelé si přejeme, aby měl Ondra ten největší komfort. Vybrané peníze bychom chtěli vynaložit nejen na lékařské potřeby, lékaře a zdravotnické pomůcky, ale taky na jeho plány a sny. Na to, aby si mohl život užívat na 100 procent, ačkoliv je teď omezený," vysvětlila, proč je potřeba získat peníze.

A tím způsobila obrovskou vlnu solidarity jak mezi fanoušky, tak mezi samotnými hokejisty, k podpoře vyzval i třeba kouč národního týmu Filip Pešán.

???? Spousta někdejších i současných Tygrů rozjela pro nemocného kamaráda Ondřeje BUCHTELU dražbu svých věcí. Do...

Zveřejnil(a) Bílí Tygři Liberec dne Středa 8. července 2020

„Věřím, že jsou mezi námi dobří andělé, kterým život druhých není lhostejný – a ať je to minimální částka, tak přispějí na život tak úžasného člověka, jako je Ondra. Děkujeme všem, kteří se podílejí na poslání finanční podpory nebo pozitivní energie! Nesmírně si toho vážíme a Ondru energie tlačí vpřed!" uzavírá Zbíralová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavla Zbíralová

Štítky Ondřej Buchtela, rakovina, sbírka, pavla zbíralová, hokejista, Filip Pešán, Bílí Tygři Liberec, léčba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Každý den je jako na houpačce. Hokejista Tygrů Buchtela bojuje s rakovinou, na léčbu byla založena sbírka  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.