Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Liberce začali na ledě stále ještě bez obránce Šmída

S kompletním kádrem s výjimkou obránce Ladislava Šmída, který se stále ještě individuálně chystá v Kanadě, začali s přípravou na ledě na novou sezonu hokejisté Liberce. Nejlepší tým nedohraného uplynulého ročníku extraligy od konce května chodil na led i při suché přípravě jednou týdně v Říčanech, nyní už se připravuje naplno v domácí Home Credit Areně.

„Všichni jsme se na to těšili a trénink proběhl tak, jak jsme si to naplánovali. Hráči měli chuť, to bylo vidět," řekl trenér Bílých Tygrů Patrik Augusta, který byl rád, že si tým už předtím mohl na ledě trénink zpestřit.

„Mám ty tréninky rád, oživit si to i v té době, v které jsme byli. Bylo fajn, že jsme se sešli jako celý tým na tréninku, a myslím, že i ti kluci si to užili. Bylo to vyloženě o tom zůstat v kontaktu s ledem a pukem, hráči to brali jako zpestření přípravy," podotkl kouč Liberce.

Po koronavirové pauze, která ukončila v polovině března uplynulý ročník, je tým podle Augusty z první fáze letní přípravy dobře nachystaný. „Ti, co byli tady, tak jeli podle našeho plánu několik sezon po sobě. Hráči, co měli individuál, tak jsme z testů viděli i posun v jejich přípravě. Všichni připravení jako správní profesionálové a teď už se budeme chystat pohromadě," uvedl Augusta.

Zveřejnil(a) Bílí Tygři Liberec dne Úterý 21. července 2020

Nově bude jako kouč hokejových dovedností vypomáhat v přípravě i bývalý útočník Radek Duda. „Může pomoct hlavně tím, že vzdělává hráče v Benátkách, kteří jsou jednou nohou k nám. My ho samozřejmě budeme využívat na odpoledních skillových trénincích pro naše mladé hráče a myslím si, že bude jeho role důležitá, něco jako byl Honza Ludvig. Hráči ho respektují v tom, že měl bohatou hráčskou kariéru za sebou, a jeho rady jim dávají smysl," doplnil Augusta.

Zápasovou přípravu začnou Bílí Tygři v rámci Generali Česká Cupu v úterý 4. srpna doma proti Litvínovu, ve skupině mají také Karlovy Vary a Litvínov. „Těšíme se všichni. Hokej a zápasy je to, proč to děláme a tohle podstupujeme, určitě bude fajn začít se zápasovým rytmem," vyhlíží duely po dlouhé pauze Augusta.

Program přípravných zápasů

úterý 4. srpna: Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov (18:00; Generali Česká Cup),

čtvrtek 6. srpna: HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec (17:30; Generali Česká Cup),

úterý 11. srpna: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav (18:00; Generali Česká Cup),

čtvrtek 13. srpna: BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec (17:30; Generali Česká Cup),

úterý 18. srpna: HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec (17:00; Generali Česká Cup),

čtvrtek 20. srpna: Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary (18:00; Generali Česká Cup).

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, příprava, Liberec, Bílí Tygři Liberec, Ladislav Šmíd, Generali Česká Cup, Patrik Augusta, trénink, Kanada, hokejista, HC Verva Litvínov, Říčany, Home Credit Arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce začali na ledě stále ještě bez obránce Šmída  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.