Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Patrik Augusta bude vedle trenéra zastávat i funkci sportovního ředitele

Trenér hokejistů Liberce Patrik Augusta bude od nové sezony zároveň sportovním ředitelem Bílých Tygrů. Padesátiletý kouč bude zodpovědný za kompletní chod a složení extraligového týmu i prvoligové farmy v Benátkách nad Jizerou.

Augusta bude mít stejné pravomoci jako jeho předchůdce na liberekcé střídačce Filip Pešán, jenž momentálně působí na hokejovém svazu a stal se koučem reprezentace.

„Spojenou pozici trenéra a sportovního ředitele jsme si v Liberci již vyzkoušeli a umíme v tomto modelu pracovat. Nyní, kdy potřebujeme optimalizovat náklady, se toto řešení zcela jednoznačně nabízelo," uvedl generální manažer Ctibor Jech. „Od Patrika očekáváme kvalitní řízení kompaktního sportovního programu napříč celou organizací tak, aby na sebe činnost ve všech týmech optimálně navazovala a přinášela očekávaný efekt," doplnil.

Augusta působí v Liberci od roku 2018. V první sezoně byl Pešánovým asistentem, v minulém ročníku už vedl Bílé Tygry jako hlavní kouč a dovedl je k vítězství v základní části extraligy. Play off bylo kvůli koronaviru zrušeno.

„Velice si vážím důvěry Bílých Tygrů a těším se na práci v nové pozici. Je to pro mě velká výzva a zároveň závazek, abych navázal na práci svých předchůdců a podílel se na budování dalších úspěchů našeho klubu," uvedl Augusta, jenž v minulosti trénoval v Jihlavě a Mladé Boleslavi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, Augusta, Patrik Augusta, Bílí Tygři Liberec, HC Benátky nad Jizerou, Filip Pešán, Ctibor Jech, trenér, HC Dukla Jihlava, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patrik Augusta bude vedle trenéra zastávat i funkci sportovního ředitele  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.