Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejisté Liberce chtějí v extralize navázat na úspěšné sezony

Hokejisté Liberce se budou snažit v nadcházejícím ročníku extraligy navázat na vydařené předešlé sezony. Bílí Tygři ovládli čtyřikrát za posledních pět let základní část sezony a třikrát se dostali do finále. Mezi hlavní favority budou patřit i v nadcházejícím ročníku nejvyšší soutěže.

„Máme za sebou zvláštní přípravu, jinou než v předešlých letech. I díky poháru. Od začátku bylo více zápasů a utkání, ve kterých se o něco hraje. Pak to bylo jiné kvůli karanténě. Myslím si ale, že jsme přípravou prošli způsobem, že jsme připraveni na start extraligy," řekl trenér Patrik Augusta.

Liberečtí v přípravě odehráli osm zápasů, všechny byly součástí poháru. Podařilo se jim postoupit ze základní skupiny, ve čtvrtfinále vyřadili Spartu, ale proti Pardubicím nemohli kvůli karanténě nastoupit.

„Je těžké říct, zda je lepší karanténa na začátku nebo na konci přípravy. Samozřejmě, že je to deset dní výpadku. Zdraví hráči trénovali doma podle individuálních plánů, ale byli jsme deset dní bez ledu. Uvidíme, jak na tom budeme, ale jsem přesvědčený, že to bude dobré," uvedl padesátiletý kouč, jenž v Liberci působí od roku 2018. V úvodní sezoně byl ale asistentem Filipa Pešána.

Letos v srpnu se Augusta stal oficiálně sportovním ředitelem Bílých Tygrů. Je tím pádem zodpovědný za kompletní chod a složení extraligového týmu i prvoligové farmy v Benátkách nad Jizerou.

Odchod opor

V létě se proto výrazněji podílel i na tvorbě hlavního mužstva. Liberec opustilo několik opor v čele s brankářem Dominikem Hrachovinou, nejproduktivnějším hráčem Liborem Hudáčkem, Lukášem Krenželokem nebo Janem Ordošem. Na jejich místa přišli gólmani Petr Kváča a Jaroslav Pavelka, útočníci Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger nebo navrátilec z KHL Tomáš Filippi.

„Přivedli jsme hráče, které jsme chtěli, které jsme sledovali, a doplnili jsme mužstvo tak, jak jsme si představovali. Jak to dopadlo, to si můžeme říct až po sezoně, ale myslím si, že v tomto směru se nám to podařilo," uvedl Augusta. Hodně si na severu Čech slibují od sehrané dvojice Rachůnek - Gríger, které se dařilo v Karlových Varech. „Na jejich sehranost budeme sázet, ale na druhou stranu jsou v novém prostředí, se kterým se musí sžít. Věřím ale, že budou podávat dobré výkony jako v minulé sezoně," přál si liberecký kouč.

Tygři půjdou do sezony trochu nezvykle se zcela novou brankářskou dvojicí Kváča - Pavelka, což podle Augusty nebude problém. „Každé mužstvo je na začátku sezony nové. I na pozici brankářů se nám ale podařilo přivést kvalitní kluky a věřím, že jsme tým doplnili dobře," uvedl Augusta. Dodal, že klub aktuálně neuvažuje o posílení o hvězdné hráče ze zámoří, kteří začnou sezonu později. Na farmě v Benátkách ale působí například gólman Lukáš Pařík nebo útočník Kryštof Hrabík, kteří doposud hráli v juniorských soutěžích za Atlantikem.

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, sezona, Bílí Tygři Liberec, Patrik Augusta, hokejista, karanténa, Tomáš Rachůnek, Jaroslav Pavelka, Dávid Gríger, Petr Kváča, HC Sparta Praha, HC Dynamo Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Liberce chtějí v extralize navázat na úspěšné sezony  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.