Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výhru Vítkovic trefil exliberecký Krenželok. Chtěl jsem odvézt nějaký bod, řekl po zápase

Hokejisté Vítkovic vyhráli v dohrávaném 13. kole extraligy v Liberci 3:0 a spravili si chuť po ztracených bodech v dobře rozehraném nedělním domácím utkání s Kometou Brno (2:3 po samostatných nájezdech). Bílí Tygři prohráli v šestém vystoupení doma teprve podruhé. Vítěznou branku vstřelil v úvodu třetí třetiny exliberecký Lukáš Krenželok, který v dresu Liberce strávl šest sezon.

Jedním z největších kamarádů a nejvěrnějších spoluhráčů ostravského rodáka je současný liberecký kapitán Petr Jelínek. Spolu působili již na Slavii, poté přešli do Liberce, kde se v roce 2016 společně radovali z extraligového zlata.

„S Petrem jsme spolu seděli v kabině a hráli v jedné formaci několik let. Známe se tedy opravdu velmi dobře. Před zápasem jsme na sebe ale jen houkli, pak jsme se už každý soustředili sám na sebe. Během zápasu to prostě nevnímáte a není tam prostor na žádné přátelství. Teď po zápase si možná něco řekneme a chvilku pokecáme," uvedl Krenželok, který se do mateřských Vítkovic vrátil po dlouhých deseti letech.

Skóre otevřel dorážkou vlastní střely. „Chtěli jsme určitě vyhrát, potřebujeme každý bod. Svůj návrat do Liberce jsem moc neřešil. Šest let jsem tu žil, člověku se hned vybaví Ještěd. Celkově tu znám spoustu lidí a mám tu hodně kamarádů, chtěl jsem ale hlavně odvézt nějaký bod," prohlásil Krenželok.

Zlomová pro vývoj utkání se ukázala být druhá třetina, v níž Vítkovičtí s přispěním výborného Daniela Dolejše ubránili několik dobrých šancí domácích a přečkali také dlouhé oslabení ve třech. „Určitě to byl jeden z klíčových momentů, ne-li ten úplně rozhodující. Měli jsme v posledních zápasech problémy se zbytečnými vyloučeními. Dnes se nám ale povedlo všechna oslabení perfektně ubránit a dodalo nám to psychické síly," těšilo ostříleného sedmatřicetiletého útočníka.

„Liberec měl i spoustu dalších šancí, gólman chytal skvěle a hodně nás podržel. Vychytal navíc nulu, a to mluví za vše. Mohl by to opakovat častěji, to bychom se určitě nezlobili," smál se dobře naladěný Krenželok.

Třetí branku pak vstřelil další bývalý liberecký hokejista Dominik Lakatoš.

Michal Bulíř: Šance musíme proměňovat

Sváteční utkání proti Vítkovicím Bílí Tygři nezvládli a s Vítkovicemi prohráli 0:3. Doplatili na neproměňování šancí, o čemž po utkání mluvil i útočník. Michal Bulíř.

O zápase s Vítkovicemi

Když se člověk podívá na výsledek, svítí tam nula, takže tomu rozhodně chyběl gól. Byli jsme k němu blízko, ale postrádali jsme důraz v zakončení. Troufnu si říct, že jsme někdy ani neměli dostatek štěstí a nic se do brány neodrazilo. Není ale prostor na vymlouvání, šance musíme proměňovat.

O zlomové přesilovce 5 na 3

Trvala asi dvě minuty a tým jako my ji prostě musíme využít. Ne nadarmo se říká, že s nevyužitou přesilovkou nelze vyhrát. Teď se to potvrdilo, byla to jen a jen naše chyba.

O vlastních šancích

Myslím si, že jsem měl šancí skoro na dva nebo tři zápasy, ale bohužel tam nic nespadlo. Musím udělat ještě něco navíc, abych to překonal, jinak se výsledek zápasu těžko změní.

O množství zápasů

Teď poprvé máme pauzu dva dny, jinak hrajeme každý druhý den, ale na druhou stranu nám to zas tolik nevadí. Jsme v super zápasovém tempu a v dostatečném zápřahu, což je dobře. Nejdůležitější je, abychom správně regenerovali a připravili se na další zápas.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 13. kolo, Liberec, Vítkovice, Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Ridera, Lukáš Krenželok, HC Kometa Brno, Petr Jelínek, Michal Bulíř, HC Slavia Praha, HC Verva Litvínov, Dominik Lakatoš, Daniel Dolejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výhru Vítkovic trefil exliberecký Krenželok. Chtěl jsem odvézt nějaký bod, řekl po zápase  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.