Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do Liberce míří z Hradce Radovan Pavlík. Jeho místo nahradí Marek Zachar

Až do konce ledna bude v Liberci hostovat královehradecký hokejista Radovan Pavlík. Opačným směrem míří na stejně krátkou dobu další útočník Marek Zachar.

Oba hráči poprvé obléknou v extralize jiný dres než svého mateřského klubu. „V současné situaci hledáme impulzy, jak pomoci týmu i jednotlivým hráčům, kterým se v letošní sezoně zatím tolik nedaří. Naskytla se příležitost a domluvili jsme se Hradcem Králové na výměně do konce ledna 2021. Věříme, že tato výměna pomůže hráčům i našemu týmu," uvedl v tiskové zprávě trenér a sportovní ředitel Liberce Patrik Augusta.

Bílí Tygři po sérii pěti porážek v úterý zdolali doma Kometu Brno 2:1. Nejlepší tým minulé sezony, která se kvůli pandemii koronaviru nedohrála, je v současné době v neúplné tabulce sedmý s 27 body z 19 utkání. Mounfield v úterý porazil doma České Budějovice 6:1, ale byla to jeho teprve druhá výhra z posledních sedmi duelů. V tabulce mu patří šesté místo s 32 body z 19 utkání.

„Vzhledem k tomu, že se Radovan Pavlík v poslední době nedostával do sestavy a byl nějakou dobu mimo zápasový rytmus, domluvili jsme se na tom, že by měl někde sportovně pookřát. Podobný případ řešili v Liberci s Markem Zacharem. Nám se možnost této dočasné výměny líbila, takže jsme se na trejdu domluvili," uvedl na klubovém webu generální manažer Mountfieldu HK Aleš Kmoníček.

Dvaadvacetiletý Pavlík, který má na kontě i osm startů a jednu branku v dresu české reprezentace, v této sezoně ve 13 extraligových duelech zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Naposledy se vešel do sestavy týmu kouče Vladimíra Růžičky 29. listopadu v Třinci, kde Východočeši prohráli 1:2. V nejvyšší soutěži má na kontě 213 utkání a 55 bodů (23+32).

Stejně starý Zachar v tomto ročníku v 19 duelech nebodoval. Sehrál také dva duely za prvoligové Benátky nad Jizerou, v nichž zaznamenal gól a tři asistence. V nejvyšší soutěži si ve 137 duelech připsal 27 bodů (12+15).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto www.mountfieldhk.cz

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, Hradec Králové, Pavlík, Zachar, Bílí Tygři Liberec, Radovan Pavlík, Marek Zachar, Mountfield Hradec Králové, pandemie covidu-19, HC Kometa Brno, Patrik Augusta, Madeta Motor České Budějovice, HC Oceláři Třinec, HC Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Liberce míří z Hradce Radovan Pavlík. Jeho místo nahradí Marek Zachar  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.