Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Musil nastřílel hattrick, góly dává jen Varům. Na schovaný puk se budu dívat, smál se po zápase

Liberecký útočník Adam Musil se v utkání s Karlovými Vary blýsknul svým prvním profesionálním hattrickem a zejména jeho zásluhou se tak Bílí Tygři mohli radovat z vysokého vítězství 7:3. Třiadvacetiletý rodák z kanadského města Delta, který v mládežnických kategoriích reprezentoval i Kanadu, zaznamenal v probíhající sezóně pět branek a shodou okolností všech pět vstřelil právě Západočechům. Jako specialista na soupeře z lázeňského města se ale necítí.

„Nevím, čím to je. Za experta na Vary se ale rozhodně nepovažuji. Myslím, že jsem měl šance i proti jiným týmům, jen mi to tam nepadalo. Proto bych se nekoukal jen na ty góly, ale jsem určitě rád, že mi to tedy vyšlo aspoň teď ve dvou zápasech proti Karlovým Varům," řekl Musil po utkání, se kterého si odnesl památeční puk.

„Byl to můj první profesionální hattrick, takže puk jsem si i díky kustodům samozřejmě schoval. Doma si ho určitě vystavím a budu se na něj chodit každý den dívat," smál se syn bývalého československého obránce Františka Musila.

Tři góly jej vyjdou draho, čeká jej příspěvek do týmové pokladny. „V kabině už padaly nějaké návrhy a sumy. Vypadá to, že mě to bude stát asi deset tisíc, ale ještě zkusím určitě něco usmlouvat. Nepočítám ale moc s tím, že by se mi to podařilo," řekl Musil smířlivě.


Liberecký trenér Patrik Augusta při absenci Radana Lence, který je s reprezentačním výběrem v Moskvě, posunul Musila do elitní formace a tento tah mu vyšel skvěle. „Máme vyrovnané všechny čtyři útočné formace, ale jsem moc rád, že jsem dostal šanci v elitní útoku. Moc si takové důvěry od trenéra vážím. Michal Birner i Tomáš Filippi jsou top hráči v celé Evropě a byla radost s nimi spolupracovat," ocenil Musil kvality svých dnešních spoluhráčů.

Severočeši se v posledních zápasech hodně trápili v koncovce. V dnešním utkání ale potvrdili svou ofenzivní sílu a podruhé v sezoně vstřelili sedm branek. Hned čtyři góly dali v první třetině. „V první třetině padlo hodně gólů a zápas se nevyvíjel tak jednoduše, jak napovídá konečné skóre. Čtyři góly v úvodní části nám ale hodně pomohly a řekl bych, že pro všechny to byla taková úleva. V poslední době nám to totiž nešlo tak, jak jsme si představovali a na góly jsme strašně nadřeli. Teď se to snad zlomilo a já doufám, že to bude takto pokračovat i dál," přál si Musil.

Extraliga má nyní na programu reprezentační přestávku. Na Bílé Tygry čeká po sérii pěti domácích utkání v řadě krátké volno a poté se vrátí do plného tréninku. „Teď budeme mít dva dny volna, takže si trochu odpočineme. Měli jsme poměrně náročný program, hrálo se obden. Pak nás čekají tři kvalitní tréninky, ve kterých se chceme zaměřit na systém naší hry. Ještě před Vánocemi pojedeme k zápasu do Olomouce a doufám, že zúročíme tvrdou práci v tréninku a odvezeme si body," dodal Musil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, 11. kolo, Liberec, K. Vary, Musil, František Musil, HC Energie Karlovy Vary, Bílí Tygři Liberec, Adam Musil, Kanada, trénink, SK Sigma Olomouc, Patrik Augusta, Michal Birner, Tomáš Filippi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musil nastřílel hattrick, góly dává jen Varům. Na schovaný puk se budu dívat, smál se po zápase  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.