Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Liberecký brankář Pavelka: Čtyřka je náš cíl a jdeme si za ním

Podruhé během čtyř dnů se hokejisté Liberce utkali s Plzní. Ve středečním utkání na ledě Západočechů se radovali domácí po výhře 4:3 na nájezdy. V odvetě pod Ještědem byli tentokrát úspěšnější Bílí Tygři, když zvítězili trefou Michala Bulíře 2:1 po prodloužení. Spolehlivým výkonem přispěl k zisku dvou důležitých bodů liberecký brankář Jaroslav Pavelka.

„Myslím, že jsme oba ty zápasy odehráli velmi dobře. V prvním utkání v Plzni jsme sahali po výhře, bohužel nám Plzeň v závěru vyrovnala. Zápas tak dospěl až do nájezdů a tam byli domácí šťastnější. Dnes jsme byli podle mého názoru celé utkání lepším týmem, vytvořili jsme si spoustu šancí. Jen díky Dominikovi Pavlátovi v brance to bylo dlouho vyrovnané 1:1. Zápas tak šel znovu do prodloužení a tentokrát jsme rozhodnuli my. Jsou to pro nás opravdu velmi důležité a cenné dva body," řekl po utkání Pavelka.

Hrálo se o hodně, zápas tak byl plný osobních soubojů. Na obou týmech bylo viditelné enormní nasazení a utkání již svými parametry připomínalo bitvy ve vyřazovací části. „Dá se to tak určitě říct. Zápasy v závěru základní části už se svými aspekty blíží play off. Hráli jsme teď s týmy kolem nás a rozhoduje tak každý jeden bod. Stále bojujeme o elitní čtyřku, což všichni chceme a tvrdě si za tímto cílem jdeme," pravil odhodlaně sedmadvacetiletý rodák ze Dvora Králové.

Plzeň tahala po celý zápas za kratší konec. V samém závěru se jí ale naskytla skvělá příležitost utkání rozhodnout ve dvojnásobné přesilovce. „Přesilovky a oslabení zápasy rozhodují. Plzni se navíc vrátil do sestavy Milan Gulaš, který to umí skvěle rozdat spoluhráčům a sám má výbornou střelu. O to nebezpečnější dnes přesilovky Indiánů byli. Musím smeknout před všemi kluky, kteří oslabení v závěru zápasu skvěle ubránili a dali nám naději zápas v prodloužení překlopit na naši stranu," vyzdvihl své spoluhráče Pavelka, který do Liberce zamířil před sezonou právě z Plzně.

Pavelka ve středečním utkání na ledě Západočechů pouze kryl záda tradiční jedničce Petru Kváčovi. Ten však dnes vůbec nefiguroval v zápise o utkání a mohlo se tak zdát, že Pavelkovo nasazení bylo vynucené Kváčovou absencí. To však odchovanec Hradce Králové vyvrátil. „Moje nasazení bylo plánované, věděl jsem o tom dopředu. Trenér brankářů mi řekl, že dnes půjdu do brány bez ohledu na to, že Petr Kváča nebyl ani na střídačce," vysvětlil Pavelka, který v utkání pochytal 19 střel soupeře. Svůj nejdůležitější zákrok si pak schoval do samého závěru utkání, kdy v oslabení tygřím skokem zastavil gólovou příležitost Petra Kodýtka.

„Moc práce jsem neměl, ale takové zápasy jsou. Od toho tam s Petrem Kváčou jsme, abychom tým v pravou chvíli dokázali podržet. Dnes na mě nešlo tolik střel, jsem ale rád, že se mi v závěru podařil důležitý zákrok a pomohl jsem týmu dovést zápas do prodloužení. To jsme nakonec zvládli a vybojovali cenný druhý bod," dodal na závěr Pavelka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, 49. kolo, Liberec, Plzeň, Pavelka, Jaroslav Pavelka, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Michal Bulíř, Ještěd, Mountfield Hradec Králové, Milan Gulaš, Petr Kváča, Petr Kodýtek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký brankář Pavelka: Čtyřka je náš cíl a jdeme si za ním  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.