Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tygři využili mečbol a po výhře v Hradci postupují do semifinále extraligy

Liberečtí hokejisté vyhráli i čtvrté utkání čtvrtfinálové série. Nutno ale říct, že Hradec podal nejlepší výkon, přesto prohrál. Tygři utkání otočili až ve třetí třetině, kdy dali deset minut úřed koncem dva slepené góly. Nyní se tak mohou chystat na semifinále.

Tentokrát šli do vedení domácí. Po závaru našel v 11. minutě na brankovišti volný puk Koukal a zasunul ho do brány – 1:0. Domácí pak byli aktivnější, Liberec se dostal do hry až přesilovkou, kterou ale nevyužil. V závěru třetiny pak měl početní výhodu Hradec, paradoxně větší šance měl Liberec. Sám před Mazancem se objevil Pavlík a po něm i Musil, ani jeden ale Mazance nepřekonal.

Ve druhé části byli aktivnější domácí, kteří měli několik dobrých možností, v té největší se po Nedomlelově ráně puk otřel o tyč. Liberečtí hrozili opět až v samém závěru. Nejprve se před Mazancem zjevil Derner a poté Musil, ani jeden ale domácího brankáře neprostřelil. 

Ve třetí třetině se hosté snažili vyrovnat, domácí hrozili z rychlých brejků. V polovině třetí třetiny ale přišel pro domácí šok. Nejprve vypálil od modré Rosandič a Gríger tečí změnil směr puku – 1:1. A za pouhých 21 sekund ztratil se své třetině puk Zachar a Jelínek blafákem překonal Mazance – 1:2.

Rázem s obraz hry otočil. Hradec se hnal za vyrovnáním a Liberečtí pozorně bránili. Minutu před koncem zkusili domácí hru bez brankáře. Do obrovské šance se pak řítil Jergl, Kváča ho ale vytlačil z dobrého úhlu a hradecký útočník nakonec ani nezakončil.

Mountfield HK - Bílí Tygři 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 11. Koukal (J. Veselý, Kelly Klíma) – 51. Gríger (Rosandić), 51. P. Jelínek (J. Vlach), 60. Bulíř (J. Vlach). Rozhodčí: Pešina, Kika – Gerát, Hynek. Bez diváků

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel(A), F. Pavlík (A), Šalda, Graňák, Jank, R. Pilař – Orsava, Cingel, Perret – Jergl, V. Růžička, J. Sklenář – M. Zachar, Lev, Kevin Klíma – J. Veselý, Koukal (C), Kelly Klíma.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandić, T. Hanousek, Derner, Havlín – Lenc, A. Musil, Birner (A) – Bulíř, Gríger, Najman – D. Špaček, P. Jelínek (C), J. Vlach – R. Pavlík, Šír, Rychlovský.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, Hradec, Bílí Tygři Liberec, semifinále, Vlastimil Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři využili mečbol a po výhře v Hradci postupují do semifinále extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.