Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mečbol nevyužit. Sparta ovládla čtvrté semifinále, Tygrům naložila pět gólů

Nepovedené utkání odehráli Tygři ve čtvrtém zápase semifinále proti Spartě. Ta udeřila třikrát hned v první třetině a zápas dovedla do vítězného konce. Domácím se vůbec nedařilo, vytvářeli řadu chyb. V neděli mají druhý mečbol v Praze.

Liberečtí prožili první třetinu hrůzy. V čase 8:26 se prosadil Dvořáček a jen o 32 sekund později to bylo už o dvě branky. Obrana chybovala a Horák po přihrávce Rouska dával do prázdné – 0:2.

Liberec se pak mohl vrátit do hry v přesilovce, při největší šanci ale Gríger nedokázal dostat puk do odkryté branky. A tak hosté opět trestali. Košťálek si najel k pravému kruhu a bombou překonal Kváču – 0:3.

Ve druhé třetině se Tygři pokusili s výsledkem něco udělat, hráli i několik přesilovek, žádné vážnější příležitosti si ale nevytvořili.

Navíc v úvodu třetí třetiny Sparta udeřila počtvrté. Rousek obral o puk Rosandiče a prostřelil Kváču – 0:4. a za chvíli další námaz, ze kterého bylo trestné střílení. Toho se chopil Kudrna, bránu ale netrefil.

Pak už to byl pro Tygry zmar. Když hráli přesilovku 5 na 3, Najman měl na hokejce jasný gól, Machovský ale vytáhl skvělý zákrok. A tak popáté udeřila Sparta. V přesilovce 4:3 předvedla rychlou kombinaci a Řepík měl lehkou práci – 0:5.

Patrik Augusta (Liberec) „Nám se nepovedl vstup do utkání. V té první třetině byla Sparta produktivní a nastřílela tři branky, což určilo ráz celého zápasu. Prakticky ho tím rozhodla. Obránce Lukáš Derner nám chyběl, důvod v play off nezveřejňujeme, ale doufáme, že bude zase brzy zpátky v sestavě."

Miloslav Hořava (Sparta) „Myslím, že v dnešním zápase nám vyšel především začátek, kdy se nám podařilo dát dost šťastné góly. Tlak Liberce potom otupil náš gólman Machovský, který podal skvělý, nadstandardní výkon. Mužstvo podržel a úplně to zavřel tak, že Liberci se nepodařilo skórovat, přestože byl lepší. Myslím si, že jsme měli hodně štěstí, proto jsme ten zápas vyhráli. Netvrdil bych ale, že ten výkon byl úplně podle našich představ."

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 9. Dvořáček (Jurčina, Tomáš Dvořák), 9. Horák (Rousek, Němeček), 17. Košťálek(Sukeľ), 44. Rousek (Němeček, Košťálek), 55. Řepík(Horák, Sobotka). Rozhodčí: Šír, Kika – Lederer, Svoboda. Diváci: Bez diváků. Stav série: 3:1

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Havlín, Kolmann, T. Hanousek, Kunst – Birner(A), A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek (C), D. Špaček – Rychlovský, Šír, Průžek.

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Němeček, Košťálek, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák, O. Němec, Jurčina (A) – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Tomášek, Forman – Buchtele, Pech (A), Zikmund – Kudrna, Sukeľ, Dvořáček.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, Sparta, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, semifinále, Tomáš Dvořák, Miloslav Hořava, Patrik Augusta, Lukáš Derner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mečbol nevyužit. Sparta ovládla čtvrté semifinále, Tygrům naložila pět gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.