Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sparta rozhodla v druhém prodloužení. Semifinále se znovu vrací do Liberce

Dramatický duel přineslo šesté semifinále mezi Spartou a Libercem. Skóre se přelévalo na obě strany, šťastnější nakonec byla Sparta, která rozhodla ve druhém prodloužení. Liberečtí tak dostanou třetí možnost rozhodnout v domácím zápase v úterý.

Úvod utkání patřil Spartě, která lépe bruslila a měla i šance. A v deváté minutě šla do vedení, když Polášek propálil vše, co měl v cestě. Domácí byli i nadále nebezpečnější, hosté měli nejvážnější šanci v 19. minutě, kdy pálil Jelínek a po něm Vlach.

Ve druhé půli už se hra vyrovnala a Liberec měl šance především v přesilovce za faul Janduse, dále ale prohrával. Za zlepšený výkon ale byli hosté odměněni v závěru. Lenc našel Vitáska a jeho schovaná střela zaplula za Machovského – 1:1. Tygři pak dostali novou sílu, jenže za nenápadný faul byl vyloučen Rosandič a Liberec se musel bránit. V posledních sekundách Sparta předvedla velký závar, přesilovka ale pokračovala do třetí třetiny.

Tygři přesilovku ubránili a brzy i další, když Kváča vychytal několik velkých šancí, a poté sami udeřili. Knot pálil od modré a Birner chytře tečoval mezi betony Machovského – 1:2.

Deset minut před koncem přišla další zkouška, když byl za zdržování hry vyloučen Rosandič. A hosté bránili výborně, Sparta se k první a jediné střele dostala až dvacet sekund před skončením početní výhody. 

Spartě se přesto podařilo vyrovnat. Vlach nedokázal vyhodit a Horák prostřelil v čase 54:48 Kváču – 2:2. Do konce třetí třetiny už další branka nepadla a šlo se do prodloužení.

V něm pokračoval dramatický hokej s možnostmi na obou stranách. V závěru dvacetiminutovky viděl rozhodčí faul a Liberec šel do čtyř, do sirény ale gól nepadl a zápas pokračoval druhý prodloužením.

A na jeho začátku Sparta přesilovku využila. Řepík tečoval ránu od modré a zařídil tak Spartě druhý bod. Série se tak opět vrací do Liberce. 

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:2pp (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Polášek (Forman, M. Jandus), 55. Horák (Rousek), 81. Řepík (Košťálek, Horák) – 39. Vitásek (Lenc, Birner), 47. Birner (Knot, Lenc). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina – Brejcha, Pešek

HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Košťálek, Němeček, M. Jandus, Polášek, O. Němec, Tomáš Dvořák, Jurčina – Řepík, Horák, Rousek – Tomášek, Sobotka, Forman – Zikmund, Pech, Buchtele – Dvořáček, Sukeľ, Kudrna.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner, A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, P. Jelínek, D. Špaček – Rychlovský, Šír, A. Dlouhý.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, play off, Sparta, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, semifinále, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta rozhodla v druhém prodloužení. Semifinále se znovu vrací do Liberce  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.