Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvě pokuty pro Tygry. Jedna za kritiku rozhodčích od trenéra, druhá za diváky bez roušek

Vedení extraligového Liberce musí zaplatit 10 tisíc korun za kritiku trenéra Patrika Augusty na adresu rozhodčích po pátém zápase semifinále play off. Severočeši zároveň dostali i další pokutu v poloviční výši za porušení platných pravidel pro organizování zápasů v současném pandemickém stavu. Třetí utkání série totiž v sektoru pro VIP sledovaly v liberecké aréně osoby bez ochrany dýchacích cest.

Desetitisícovou pokutu udělil Bílých Tygrům ředitel soutěže Josef Řezníček s odůvodněním, že klub nezajistil, aby jeho zástupci v den utkání přímo nebo nepřímo nehodnotili výkony rozhodčích. Kouč Augusta po vypjatém závěru, v němž jeho tým inkasoval rozhodující branku na začátku druhého prodloužení v oslabení, prohlásil, že Sparta využila domácí prostředí se vším všudy. „K pánům v pruhovaném se nemohu vyjadřovat, ale když se podívám na statistiku zápasu, tak od našeho vyrovnávacího gólu měla Sparta snad pět přesilovek. A přesilovky rozhodují tato utkání. A domácí toho využili," řekl liberecký kouč.

Napomenutí za své chování po konci duelu obdržel od disciplinární komise soutěže také brankář Petr Kváča, který po rozhodujícím gólu zlomil o mantinel hokejku a "nepřípustně gestikuloval vůči rozhodčím".

Pokutu ve výši 5000 korun poté Liberec dostal za to, že třetí zápas semifinále sledovali v hale lidé bez respirátorů, což prokázaly fotografie zveřejněné ve sdělovacích prostředcích. „Povinnost ochrany dýchacích cest je součástí závazných podmínek pro pořádání významných sportovních akcí a soutěží, stanovených ministerstvem zdravotnictví České republiky, a na ně navazujícího rozhodnutí prezidenta ČSLH," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, disciplinární, Bílí Tygři Liberec, Patrik Augusta, trenér, soutěž, AC Sparta Praha, Josef Řezníček, Český svaz ledního hokeje, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Petr Kváča, Viktor Ujčík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě pokuty pro Tygry. Jedna za kritiku rozhodčích od trenéra, druhá za diváky bez roušek  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.