Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Druhý gólman musí být připravený, od toho tam jsem, řekl po prvním finále střídající brankář Pavelka

Poprvé se v celém play off dostal do brány. Jaroslav Pavelka byl hozený do vody a musel plavat, brzy navíc dostal branky. Jinak ale obstál se ctí a po utkání hlásil, že dvojka musí být na podobné situace připravená.

Jak byste zhodnotil utkání?
Neměli jsme úplně špatný start, pak jsme ale bohužel dostali tři rychlé góly a rázem to bylo 0:3. Nato mi trenér řekl, ať se připravím, že půjdu do brány. Dochytal jsem celkem dobrou první třetinu. V té druhé jsme sice hráli dost na puku v útočném pásmu, jenže soupeř pak udeřil z protiútoků a odskočil. Za závěrečnou periodu musím kluky pochválit, odehráli výborně to dlouhé oslabení, od toho bychom se měli odrazit.

Jak těžké bylo dotahovat tříbrankovou ztrátu?
Věděli jsme, že Třinec má výborné mužstvo a skvěle brání. Musíme se na to lépe připravit, začne se přece jen opět od nuly.

Nastoupil jste poprvé v play off, jak to bylo těžké?
Bylo to dlouhé, ale to se občas stává. Druhý gólman musí být připravený, aby mohl v podobných situacích tým podržet. Od toho tam jsem. Jen škoda, že mi to tam posléze také napadalo.

Je příprava jedničky a dvojky nějak odlišná?
Na každý duel se připravuju stejně, jako kdybych chytal. Rozcvička, ranní rozbruslení i vše ostatní zůstává stejné. Petr Kváča chytá výborně, takže jsem v brance dlouho nebyl. Někdy to tak holt je, musíte být stále připraveni kdykoliv zaskočit.

Na finále mohou být diváci. Jaká je to změna po sezóně bez fanušků?
Ve finále by bylo skvělé hrát s vyprodanou halou jak v Třinci, tak posléze u nás v Liberci. Situace to bohužel nedovoluje, avšak jsme rádi alespoň za to omezené množství, které může přijít a podpořit svůj tým.

Byla přítomnost fanoušků znát?
Určitě, slyšeli jsme je. Rozdíl tam byl a je moc dobře, že se zimáky postupně zaplňují a lidé případně časem začnou chodit i ve větším množství.

Co bude potřeba do druhého duelu zlepšit?
Musíme se dobře vyspat, najíst a vstoupit do druhého finále úplně jinak. Nechali jsme si Oceláře odskočit o tři branky a pak už to bylo těžké. Ačkoliv jsme snížili, inkasovali znovu a celý mač se nato vyvíjel lépe pro domácí. Nakopnout by nás mohlo to ubráněné oslabení z třetí dvacetiminutovky, připravíme se a pondělní utkání se pokusíme zvrátit na naši stranu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, třinec, Jaroslav Pavelka, finále, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec, Petr Kváča

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhý gólman musí být připravený, od toho tam jsem, řekl po prvním finále střídající brankář Pavelka  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.