Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tygrům vadí přihrávání pádů Třineckých. Už jsem viděl nad halou létat vrtulník, zlobil se Michal Bulíř

Spoustu emocí přinesl druhý finálový zápas mezi Třincem a Libercem. Především ve druhé třetině se hosté hodně zlobili na podle nich přihrané pády domácích. Z frustrace Libereckých pak přibývaly další fauly a Třinec rozhodl právě v přesilových hrách. Utkání hodnotil útočník Liberce Michal Bulíř.

Jak jste viděl zápas? Opět rozhodly přesilovky
Hra nebyla úplně špatná, ale to, co jsme nechtěli, tak se stalo. Pustili jsme Třinec do přesilovek, ty bohužel byly dlouhé a stály nás spoustu sil. Třinec své šance využil. To pro nás bylo špatně. Musíme se v dalších zápasech vyvarovat faulů, které rozhodují.

Naše pády? To nebudu komentovat, říká třinecký Roman „Tohle nemůžu a nebudu komentovat. Od toho jsou na ledě rozhodčí, kteří to vidí a posuzují. Je to jejich práce, aby vše zhodnotili."

Hráli jste více z obrany, byl to záměr?
Vzhledem k prohře 6:2 jsme si museli říct nějaké taktické věci, které jsme chtěli změnit a které jsme museli zlepšit ve druhém zápase. Bylo vidět zlepšení, bohužel to ale ani ve druhém zápase k výhře nevedlo. Přesilovky rozhodují, my je bohužel Třinci darovali.

Během zápasu to vypadalo, že vám vadí přihrávané pády domácích.
Mám takový pocit. Už jsem tady viděl létat vrtulník nad arénou pro Matěje Stránského a on v dalším střídání hned hrál. Je to trochu zvláštní.

Jak těžké bylo překonat třineckou obranu především v napínavém závěru?
Pět domácích hráčů se dobře pohybovalo ve středním pásmu a my nedokázali najít recept, jak se přes ně dostat až do útočné třetiny. Musíme se soustředit hlavně na náš výkon, dál makat a bojovat o každý puk.

Jak jste na tom aktuálně po psychické stránce?
Kritický moment zatím neprožíváme, ale vývoj série na 0:3 nebo 1:2 je velký rozdíl. Třinec vyhrál dvakrát doma, proč my bychom také nemohli? Myslím si, že doma budeme silný tým. Pokud si ke hře řekneme pár věcí a pořádně se vyspíme, začneme s čistou hlavou zase od nuly.

V liberecké aréně budou moci být fanoušci. Jak se na to těšíte?
Jsem rád, že se může přijít podívat alespoň těch pár lidí. Co jsem slyšel z libereckého okolí, fanoušci jsou také hodně natěšení. Budou pro nás rozhodně skvělou podporou.

Rozhodla naše disciplína, říká trenér Augusta

„Myslím, že jsme odehráli o hodně lepší utkání než v neděli. Rozhodla naše disciplína ve druhé třetině a nesmyslný faul, který nás poslal na pět minut do oslabení. Třinec se svými přesilovkami toho využil. Nesložili jsme ale zbraně, ve třetí třetině hráči opět ukázali svůj charakter a tlačili jsme se za vyrovnáním, na které se nám ale bohužel nepodařilo dosáhnout. Pondělní utkání rozhodly fauly, takže to samozřejmě musí mrzet, protože je to něco, co jsme v těch prvních dvou sériích nedělali. Nedovedu si vysvětlit, proč jsme to teď udělali ve dvou utkáních za sebou. Podíváme se na to, popovídáme si o tom a nachystáme se na čtvrtek."

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, třinec, HC Oceláři Třinec, Michal Bulíř, Bílí Tygři Liberec, Matěj Stránský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygrům vadí přihrávání pádů Třineckých. Už jsem viděl nad halou létat vrtulník, zlobil se Michal Bulíř  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.