Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V dresu Tygrů po dvanácti letech a rovnou do finále. Chtěl jsem pomoct bojovností, řekl Lukáš Pabiška

Návrat jako hrom prožil do libereckého dresu Lukáš Pabiška. Sedmatřicetiletý útočník se před sezonou upsal Benátkám a kvůli mnoha zraněným si ve třetím finálovém duelu s Třincem zahrál za Liberec. Po dvanácti letech.

V libereckém dresu jste se objevil po dvanácti letech. Jak se hrálo?
Bylo to velmi příjemné. Když jsem podepisoval před letošní sezónou smlouvu s Benátkami, tak tam byla i varianta, že bych v průběhu ročníku naskočil. Měl jsem být zkrátka připraven. Celou dobu nic a najednou v úterý přišel Patrik Augusta a říkal, že by mě chtěl vytáhnout do áčka. Od té chvíle jsem se připravoval, že ve čtvrtek půjdu na to. Jsem hrozně rád, že ta premiéra byla vítězná.

Benátkám dávno skončila sezóna. Jak dlouho jste byl bez zápasu?
Pokud si dobře pamatuji, tak 8. března bylo poslední kolo Chance ligy. Takže jsem nehrál asi měsíc a půl.

Jak jste se cítil, když jste vjel na led?
Cítil jsem se dobře. Pořád se udržuji v tempu, v úterý a čtvrtek si s Benátkami dáváme modelové zápasy. To mi hrozně pomohlo. Hrozně jsem se na utkání těšil. Chtěl jsem klukům pomoct hlavně bojovností. Doufám, že se mnou byli spokojeni.

Našlo se místo v kabině Tygrů, nebo jste zůstal v té Benátek, která je nedaleko?
Jsem ještě v té benátecké. Je to dané tím, že šatna není nafukovací. Hned několik hráčů se od nás navíc v průběhu sezónu přestěhovalo k Tygrům, takže místo tam vůbec není. Mně to ale vůbec nevadí.

Jaké bylo přivítání se spoluhráči?
S některými chlapy se znám, v průběhu ročníku spolu i komunikujeme. Hodně z nich navíc prošlo Benátkami a poté se zapracovali do áčka, takže nebyl vůbec problém.

Nebyl jste před utkáním nervózní? Přecej jste naskočil rovnou do finále.
Nervní jsem nebyl. Byl jsem hlavně natěšený, až jsem si říkal, aby to nebylo kontraproduktivní. Především jsem se ale soustředil na hru. Ve středu jsme si i na chvíli sedli s trenéry a probrali taktiku.

Co jste s trenéry řešili?
V Benátkách jsem hrál na křídle a teď jsem šel na centra. Museli jsme si říct, kam mám najíždět a jaké prostory hlídat. V utkání jsem se poté snažil nevymýšlet žádné blbosti, chtěl jsem hlavně klukům pomoct.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, Třinec, Lukáš Pabiška, Benátky, Liberec, Patrik Augusta, tygr, 1. česká hokejová liga, finále, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V dresu Tygrů po dvanácti letech a rovnou do finále. Chtěl jsem pomoct bojovností, řekl Lukáš Pabiška  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.