Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Třinec má mečbol. Bezgólové drama rozhodl v prodloužení Stránský

Už jen jeden zápas chybí Třinci k mistrovskému titulu. Ve čtvrtém utkání se hrálo bez gólu. Až v desáté minutě prodloužení rozhodl Stránský. Liberec tak pojede do Třince odvracet konec.

V úvodu bylo znát, jak důležité utkání se hraje. První gólovky přišly až v závěru třetiny. Nejprve našel Vlach zadovkou Špačka, kterého vychytal Kacetl. V osmnácté minutě pak Gríger našel Musila, jeho rychlou střelu ale opět vychytal Kacetl.

Poslední dvě minuty pak odehrál Liberec v oslabení po faulu Musila, do sirény ale branka nepadla.

V druhé třetině se do gólové šance dostal Gríger. Vlach napálil puk na bránu, kde byl Gríger schovaný, byl ale blízko brány hostí a nestihl dobře zakončit. Přesně v polovině utkání měli velkou šanci hostí. Stránský najížděl zleva, vystřelil zápěstí a po jeho rán zvonila tyč. Hned poté se do další dobré možnosti dostal Marcinko a Kváča zasáhl.

Třinec pak měl dobrou pasáž hry a domácí tlačil, Tygři se z tlaku vymanili až v 33. minutě, kdy z úhlu pálil Birner. Drama pokračovalo, pět minut před koncem s řítil do šance Marcinko, udělal blafák, Kváča ale zasáhl. A z protiútoku šance na druhé straně, když štěstí opět zkoušel Birner.

V 37. minutě opět zvonila konstrukce za Kváčou, když střílel Vrána. Do konce druhé třetiny ale gól nepadl. A nepadl ani ve třetí, i přes šance domácích Vlacha a v samém závěru Najmana. Šlo se tedy do prodloužení.

Jeho úvod patřil Třinci, který měl tlak. A ten také využil. Třinecký obránce nahodil od modré, puk tečoval Stránský a rozhodl. Gól ještě zkoumal videorozhodčí, ten ale uznal. Hosté tak mají finálový mečbol.

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 0:1 (0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 70. M. Stránský (Freibergs). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Ondráček, Špůr.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek, Havlín – Birner (C), A. Musil, Lenc (A) – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Pabiška, A. Dlouhý.

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Martynek, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Chmielewski.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Martin Růžička, Miloš Roman

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinec má mečbol. Bezgólové drama rozhodl v prodloužení Stránský  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.