Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Oslabení Tygři na zvrat nedosáhli, Třinec zvítězil a má mistrovský titul

Bez Birnera a Grígera nastoupili Tygři do pátého finále v Třinci. A bylo to znát. Domácí měli více šancí a jednu využili v polovině utkání, kdy se trefil Rodewald. Vítězství domácích pak v polovině třetí třetiny potvrdil Gernát, třetí gól přidal Třinec při power play a bylo rozhodnuto. Třinec se raduje z mistrovského titulu, Liberec je znovu druhý.

Domácím patřila první třetina. Ve čtvrté minutě měl na holi gól Hrňa, jenže minul bránu. V osmé minutě pálil Stránský, Kváča ale zasáhl. V desáté minutě už se hala radovala, Freibergsova rána ale skončila na boční síti.

Tygři až poté pomalu začali vyrovnávat hru, což se jim pak dařilo i v úvodu druhé části. Jenže pak přišly dva fauly a druhou přesilovku už domácí využili. Liberečtí sice měli puk, jenže nevyhodili a po střele Rodewalda Kváča inkasoval – 1:0.

Ve třetí třetině se Liberečtí snažili vyrovnat, bylo ale znát, kolik absencí v útoku mají. Naopak Třinec vyrážel k nebezpečným protiútokům. Ve 45. minutě trefil Roman tyč.

Hosté pak domácí zatlačili, měli několik dobrých střel a závarů, jenže dobrou pasáž přerušil deset minut před koncem faul Rosandiče. A Třinec výhodu využil, když pálil Gernát – 2:0.

Utkání se už pak víceméně dohrávalo, Třinec se soustředil na jednoduchou hru, aby se hosté nedostávali do jejich pásma. Jenže Liberec se ani tak nevzdával, Vlach ještě vybojoval přesilovku. Jenže ta se hostům vůbec nevyvedla a prakticky neohrozili Kacetlovu bránu.

Hosté pak ještě zkusili hru bez brankáře, Třinec ji ale rychle ukončil, když vstřelil třetí gól. Po vypršení 60. minuty tak mohl Třinec slavit mistrovský titul.

Oceláři Třinec - Bílí Tygři 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Rodewald (Špaček), 52. M. Kovařčík (Gernát, Špaček), 58. Dravecký (Rodewald). Rozhodčí: Šír, Lacina – Hynek, Lederer. Diváci: 1000. Stav série: 4:1.

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Freibergs – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), M. Stránský – Hrňa, Marcinko, Kurovský – Rodewald, Špaček, M. Kovařčík – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Chmielewski.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek (A), Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, Havlín, Kunst – Bulíř, A. Musil, Lenc (A) – J. Vlach, P. Jelínek (C), Najman – Rychlovský, Šír, D. Špaček – Průžek, Pabiška, A. Dlouhý.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, play off, třinec, HC Oceláři Třinec, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Miloš Roman, Martin Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabení Tygři na zvrat nedosáhli, Třinec zvítězil a má mistrovský titul  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.