Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kouč Liberce Augusta před sezonou: Chceme uspět, ale vlčáků bude hodně

Hokejisté Liberce chtějí v extralize navázat na úspěšné předešlé ročníky. V pěti z minulých šesti sezon, které se dohrály, se probojovali do finále a jednou získali titul. Kouč a sportovní manažer Bílých Tygrů Patrik Augusta si ale uvědomuje, že to nebude jednoduché.

„Cílem je vyhrát každé utkání a hrát v sezoně co nejlépe. Myslím si, že každý tým vstupuje do sezony s tím, že chce vyhrát a mít nějaký úspěch. Vlčáků je tam spousta a myslím si, že letos jich je více než obvykle. Nebude to jednoduchá soutěž," řekl Augusta.

Extraligu bude hrát netradičně patnáct týmů. „Bude to navýšení zápasů, ale je jedno, jestli je čtrnáct nebo patnáct týmů. Zápasy stejně nebudou mít extra pravidelný rytmus, protože haly jsou jinak vytěžované a některé zápasy se musí přeložit. Budou série, kdy se bude hrát hodně zápasů a poté bude zase volno," uvedl Augusta, který stojí na střídačce Liberce již od roku 2018 a začíná třetí sezonu jako hlavní kouč.

Specifikem sezony bude i přímý sestup posledního mužstva. „Určitě se to projeví. Týmy, které budou dole, budou nervóznější a budeme svědky většího počtu hráčských rošád. Na týmy budou větší tlaky," předpokládá Augusta.

Kádr Severočechů po minulé sezoně opustilo několik důležitých hráčů. Do zahraničí odešel například obránce Ronald Knot nebo útočník Radan Lenc, v rámci extraligy dres změnili i Adam Musil nebo Michal Bulíř. Místo nich do Liberce přišli Jakub Klepiš, Jan Ordoš, Martin Faško-Rudáš nebo na konci srpna Tomáš Záborský.

„Všechny posily jsme brali z nějakého důvodu, nebylo to tahání z klobouku. Všichni našemu týmu pomůžou, budou nás dělat lepšími a my můžeme dělat lepší je. Myslím si, že vše zapadá do sebe. Jsem spokojený s tím, jak mužstvo vypadá a jaké máme vazby. Nové hráče ani nebereme jako náhrady. Mužstvo se mění každý rok," řekl jednapadesátiletý kouč.

Sezona Severočechů by měla být výjimečná pro Ladislava Šmída, který ohlásil poslední rok aktivní kariéry. „Speciální to bude hlavně pro něj. My budeme dělat všichni maximum pro to, aby sezona byla úspěšná. Nejen kvůli Láďovi, ale i kvůli sobě. Nemůžeme to ale brát jako velký balvan, který nás tíží. Aby to nebylo kontraproduktivní. Je fajn, že to oznámil, ale chceme uspět jako každý rok," uvedl Augusta.

Liberec v přípravě odehrál jen šest zápasů, ve kterých se čtyřikrát radoval z vítězství. Hned na začátku ovládl rakouský turnaj Red Bulls Salute. „Máme za sebou standardní přípravu, která proběhla tak, jak jsme si ji naplánovali. Jsem rád, že jsme neměli žádné vážnější zranění a mohli jsme trénovat prakticky pořád v plném počtu," pochvaloval si Augusta.

Prvním soupeřem Liberce v novém extraligovém ročníku budou v pátek hráči Hradce Králové. „Už se na to těšíme, stejně jako všichni. Doufáme, že přijde hodně diváků. S Hradcem jsme hráli v přípravě, ale teď to bude úplně jiné utkání. Zahajovací zápas sezony je vždy specifický, navíc hrajeme doma," dodal Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky Sport, hokej, extraliga, Liberec, sezona, FOTO, Bílí Tygři Liberec, Patrik Augusta, Mountfield Hradec Králové, Tomáš Záborský, Jakub Klepiš, Ladislav Šmíd, Michal Bulíř, Radan Lenc, Adam Musil, Ronald Knot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kouč Liberce Augusta před sezonou: Chceme uspět, ale vlčáků bude hodně  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.