Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Tygři připisují tři body. V domácím utkání přehráli Kladno těsně 3:2

Dramatické utkání odehráli liberečtí hokejisté proti Kladnu. Zápas byl po celou dobu výsledkově vyrovnaný, o výhře rozhodl až deset minut před koncem Filippi.

Úvod utkání patřil domácím, kteří šli na konci čtvrté minuty do vedení. Krásnou samostatnou akci předvedl Klepiš, který si najel do třetiny, stahovačkou se zbavil obránce a rychlou střelou poslal puk po břevno – 1:0. Liberečtí pak pokračovali v tlaku, domácí pak ale zmrazil nestárnoucí Jágr. Ke kladenskému majiteli se dostal puk a přesnou ranou vyrovnal – 1:1.

Liberec si ale vedení ještě před sirénou vzal zpět. Derner po vhazování vypálil od modré a jeho ránu tečoval Birner – 2:1.

I v druhé části byli domácí lepší. Dobře pálil Záborovský, po něm Filippi. Poté ale přišla i velká šance Kladna, kdy nastal obrovský závar před bránou, Kváča ale nakonec puk našel ve své výstroji. I poté se hrálo před bránou Kladna, hosté ale po polovině utkání ujeli a byli znovu blízko vyrovnání, puk ale zkrotil Kváča.

Další možnost už ale Kladno využilo. Při vyloučení Jelínka našel Plekanec volného Krista a ten střelou z kruhu vyrovnal  - 2:2.

Ofenzivní manévry pokračovaly. Do konce třetiny si mohl vzít vedení Liberec, Faško-Rudáš ale netrefil odkrytou bránu. Ve 40. minutě šel sám na bránu Birner, jenže přestřelil. Do kabin se tak nakonec šlo za nerozhodného stavu.

Ten se změnil v polovině třetí třetiny. Vitásek si na modré vyměnil puk s Filippim a právě druhý jmenovaný tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:2.

Tygři pak ubránili oslabení a mohli pojistit vedení, Záborský a Faško-Rudáš měli na holích góly, jenže neproměnili. Kladno pak hrálo další přesilovku, i tu ale domácí ubránili a ubránili i závěrečnou hru Kladna bez brankáře.

Bílí Tygři - Rytíři Kladno 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Klepiš, 20. Birner (Derner, Filippi), 50. Filippi (Vitásek) – 12. Jágr (M. Beran), 34. Kristo (Plekanec, Hlava). Rozhodčí: Hodek, Šindel – Lederer, Rožánek. Diváci: 5 048.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), Melancon, Vitásek, Rosandić, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Ordoš – Záborský, Gríger, M. Zachar – Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – Rychlovský, P. Jelínek (C), Šír – Klapka.

Rytíři Kladno: Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Baránek, Donaghey, Wood, Suchánek, Nilsen – Hlava, Plekanec (C), Dvořáček – Kristo, Kubík (A), J. Strnad – Račuk, Pitule, Machala – M. Beran, Filip, Jágr.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, liberec, hokej, kladno, Rytíři Kladno, Bílí Tygři Liberec, Jaromír Jágr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři připisují tři body. V domácím utkání přehráli Kladno těsně 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.