Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

První derby sezony ovládla Boleslav, Tygři prohráli těsně 1:2

Dramatické utkání přinesl první souboj sezony mezi Libercem a Boleslaví. Domácí bruslaři šli do vedení v první třetině a hubený náskok uhájili až do konce, kdy druhým gólem do prázdné brány pojistil vedení Šťastný. Zachar pak sice ještě snížil, ale to už bylo pozdě.

Do vedení mohl jít Liberec. Záborský se na konci čtvrté minuty dostal k puku a vypálil a jeho rána orazítkovala tyč. Nadále se hrál svižný hokej, do dobré možnosti se ve 12. minutě dostal Zachar, kličku ale do gólu nedotáhl. A tak v závěru první třetiny udeřili v přesilovce domácí. Kváča jen vyrazil ránu od modré a Kotala už měl snadnou práci – 1:0.

Ve druhé části měli gólovky spíš domácí, Fillman, Dufek ani Eberle ale neuspěli a tak hubený náskok vydržel i do třetí třetiny.

V ní měl dobrou možnost liberecký Melancon, jeho rána ale trefila gólmana domácích do masky. Na druhé straně mohl uklidnit domácí Dufek, odkrytou bránu ale netrefil. Pět minut před koncem mohl rozhodnout Šťastný, jenže ani on sám proti Kváčovi neuspěl.

Stejný hráč byl ale o chvíli později úspěšný, když potrestal hru hostí bez brankáře. Půl minuty před koncem ještě utkání zdramatizoval Zachar, domácí už ale vyrovnání nepřipustili.

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Kotala (Šťastný, Adam Raška I), 59. Šťastný – 60. M. Zachar (Ordoš). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Zika, Štěpánek. Vyloučení: 3:9.  Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 947 Střely na branku: 30:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Ševc (C), D. Moravec, Bernad (A), Jánošík (A), Fillman, Pýcha, Vacík – Šťastný, Adam Raška I, Kelemen – P. Kousal, O. Najman, O. Flynn – J. Dufek, Claireaux, Kotala – Jan Eberle, Bičevskis, Lunter.

Tygři: Kváča (J. Pavelka) – Melancon, Šmíd (A), Rosandić, Vitásek, M. Ivan, Derner – Ordoš, Filippi, Birner (A) – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman – M. Zachar, Gríger, Záborský – Šír, P. Jelínek (C), Rychlovský.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, liberec, hokej, boleslav, FK Mladá Boleslav, Bílí Tygři Liberec, Jan Eberle, Adam Raška, BK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První derby sezony ovládla Boleslav, Tygři prohráli těsně 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.