Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tygři v dramatickém utkání nestačili na Spartu. Po prodloužení berou bod

Liberečtí hokejisté přivítali pražskou Spartu a dramatické utkání nakonec bylo vítězné pro hosty z Prahy. Ti vyhráli 3:2 po nájezdech. Liberec dvakrát prohrával, vždy ale dokázal vyrovnat. V nájezdech ale domácí hráči ztroskotali na brankáři Salákovi, naopak Pražané byli úspěšní hned dvakrát.

Úvod patřil domácím. Ještě ve druhé minutě měli dobré příležitosti Gríger a Faško-Rudáš. Potom ale udeřila Sparta. Nejprve v osmé minutě zahrozil Kaše, na začátku jedenácté minuty už ale udeřil Chlapík, který dorazil střelu Konečného.

Tygři vyrovnali až ve 26. minutě. Faško-Rudáš pálil a Filippi puk uklidil do sítě. Jenže radost domácím dlouho nevydržela. O tři minut později totiž vypálil Doležal a Kváča na puk nedosáhl – 1:2.

Tygrům se ale i podruhé podařilo vyrovnat. Přesilovku ve 47. minutě využil Vlach, který vyslal rychlou ránu švihem. Do konce třetí třetiny už branka nepadla a šlo se do prodloužení.

V něm při hře tři na tři bylo několik gólovek na obou stranách, branka ale nepadla a o druhém bodu rozhodly nájezdy. I v nich domácí potvrdili, že střeleckou formu nemají, neprosadili se ani jednou, naopak hosté udeřili hned dvakrát a berou bod navíc.

Patrik Augusta (Liberec) „K vidění bylo velice pěkné a kvalitní utkání s velmi dobrým soupeřem. Dvakrát jsme prohrávali, pokaždé jsme ale dokázali vyrovnat, čehož si velmi cením. Bojovali jsme až do konce a v prodloužení pak měly oba týmy šanci zápas ukončit. Penalty už pak šly jednoznačně za soupeřem a mrzí nás, že jsme prohráli. Výkon, který hráči podali má ale vzrůstající tendenci a je od čeho se odrazit.“

Jaroslav Hlinka (Sparta) „Byl to velmi dobrý zápas s hodně šancemi na obou stranách. První i druhá třetina byla z naší strany velmi slušná. Ve třetí třetině byla škoda, že jsme si nechali dát vyrovnávací branku. Chtěli jsme samozřejmě tři body, ale v posledních zápasech se trochu trápíme v koncovce. Bereme tedy i dva body."

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:3sn (0:1, 1:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Filippi (L. Šmíd, Faško-Rudáš), 47. J. Vlach (M. Rosandić) – 11. F. Chlapík (J. Konečný, Sobotka), 30. Z. Doležal (T. Pavelka, F. Chlapík), rozh. náj. M. Řepík. Rozhodčí: Kika, Sýkora – Gebauer, Hlavatý.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Vitásek, M. Rosandić, Melancon, Derner, M. Ivan – Birner (A), Filippi, Ordoš – Záborský, Gríger, M. Zachar – A. Najman, Klepiš, Faško-Rudáš – J. Vlach, P. Jelínek (C), Rychlovský – J. Šír.

HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Mikliš, Moravčík, A. Polášek (A), T. Pavelka, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Tomov – D. Kaše, R. Horák, M. Řepík (C) – E. Thorell, Sobotka, F. Chlapík – Buchtele (A), Zikmund, Z. Doležal – Prymula, Vitouch, J. Konečný.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, extraliga, sparta, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, HC Sparta Praha, Bílí Tygři Liberec, Jaroslav Hlinka, Patrik Augusta, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři v dramatickém utkání nestačili na Spartu. Po prodloužení berou bod  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.