Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Druhá výhra v řadě, Tygři přetlačili Karlovy Vary 3:2

Liberečtí hokejisté dokázali vyhrát druhý zápas v řadě. Po výhře nad Litvínovem porazili i Karlovy Vary, ale byla to těžká práce. Vary vedly 1:0, v závěru pak snížily na 3:2, víc už se ale nestalo.

Do první gólovky se dostali domácí. Na začátku páté minuty našel Gríger volného Klepiše, jeho rychlou ránu ale skvěle vychytal hostující Novotný. Poté byl vyloučen domácí Klapka a byl to důležitý moment první třetiny, hosté totiž přesilovku v poslední sekundě využili, když Beránek ve skrumáži našel volný puk a překonal Kváču – 0:1. Liberec byl po inkasovaném gólu otřesený a nedařilo se mu. Nepomohla mu ani přesilovka, v níž navíc ujel Vondráček. Do konce třetiny se už nakonec skóre neměnilo.

Tygrům se podařilo vyrovnat ve druhé třetině, Štibingr ve 28. minutě nahodil puk, který se odrazil od zadního mantinelu, Birner ho jen lehce posunul až si ho Novotný smolně srazil do brány – 1:1. Domácí branka nakopla a za pár sekund sehráli skvělou akci, na jejímž konci byl Faško-Rudáš, který ale nestačil puk zasunout do odkryté brány. Domácích byl rázem plný led, sám před Novotným se ocitl Filippi, kterému stačilo jen zvednout puk, branku ale nedal, s dorážkou neuspěl ani Birner. Do gólovky se pak dostal Klapka, ani on však nebyl úspěšný.

Ve třetí třetině nejprve Vary ubránili přesilovku domácích, jenže poté přišla chvíle libereckého Dernera. Ten nad kruhy napřáhl po přihrávce Birnera a jeho nechytatelná rána se zastavila až v sítí – 2:1.

Šance pak měli oba týmy, i když Liberečtí mohli spíše pojistit vedení. Čtyři minuty před koncem jel sám na Novotného Klepiš, jenže úspěšný nebyl. Poté pálil hostující Flek, kterého vychytal Kváča. Vary pak měly ještě jednu šanci, potvrdilo se ale okřídlené nedáš, dostaneš. Domácí se vrhli do útoku, Jelínek pak předložil puk Vlachovi a ten našel skulinku mezi betony Novotného – 3:1.

Domácí Gríger pak zbytečným oplácením dal šanci Varům, které si zahrály ještě jednu přesilovku. A Vary přesilovku využili, když Rachůnek s pomocí teče domácího obránce snížil na 3:2. Hosté pak odvolali brankáře a zkusili hru se šesti muži. Branka už ale nepadla, největší možnost měl domácí Klapka, který minul.

Bílí Tygři Liberec - Karlovy Vary 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Birner (Štibingr, Melancon), 44. Derner (Birner, Štibingr), 58. J. Vlach (P. Jelínek, M. Zachar) – 9. O. Beránek, 59. T. Rachůnek (Flek, Plutnar). Rozhodčí: Jeřábek, Šindler – Kajínek, Axman. Diváci: 4773.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Kolmann, M. Rosandić, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner – Ordoš, Filippi, Birner (A) – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman – M. Zachar, P. Jelínek (C), J. Vlach – Klapka, J. Šír, A. Dlouhý – Gríger.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán (A), Weinhold – O. Beránek, T. Rachůnek (A), Flek – Průžek, Miškář, Hladonik – Koblasa, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, extraliga, karlovy vary, HC Energie Karlovy Vary, Jan Štibingr, HC Verva Litvínov, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Jiří Kulich, Martin Rohan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhá výhra v řadě, Tygři přetlačili Karlovy Vary 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.