Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vyhecované univerzitní derby. Králem severu jsou ústečtí hokejisté

Vůbec poprvé se v hokejovém duelu o krále severu utkaly výběry liberecké a ústecké univerzity. V atraktivním utkání se nakonec radovala ústecká křídla, která vyhrála 6:4 a pro svou univerzitu získala putovní pohár.

Úvod byl pro liberecké šok, už ve dvanácté minutě prohrávali o tři branky. A právě to se ukázalo klíčovým, domácí už ztrátu nedokázali stáhnout do konce utkání. 

„Kluci hráli výborně a často na hraně. Chodili do osobních soubojů, rychle přistupovali k hráčům, často stříleli. Jako bývalý profesionál mohu říct, že utkání mělo opravdu prvoligové parametry. Myslím, že dnes nevyhrál lepší tým, ale vyhrál šťastnější tým,“ zhodnotil utkání hlavní trenér libereckého výběru Michal Nedvídek, někdejší brankář A-týmu extraligového týmu Bílí Tygři Liberec.

Utkání sledovalo 1200 fanoušků

Domácí se ve druhé třetině vrátili do zápasu. „Dohánět ztrátu ve dvou zbývajících třetinách nás stálo hromadu sil. Ústí velmi dobře bránilo a nepustilo nás k takovým šancím, abychom mohli utkání vyrovnat. Dík každopádně patří fanouškům, že si na nás udělali čas a dorazili nás podpořit v tak velkém počtu,“ dodal liberecký trenér.

Souboj byl patřičně vyhecovaný a plný soubojů. Došlo také k jednomu zranění. před koncem druhé třetiny liberecký Ondřej Karli poté, co si obětavě lehl do soupeřovy střely. Na led musel přispěchat lékař a z ledu se uklízely stopy krve. Zraněný hráč skončil na vyšetření v nemocnici s podezřením na zlomenou čelist. „I když šlo o nešťastnou situaci, tým to zároveň semklo. Kluci viděli, že táhneme za jeden provaz, pokud je hráč schopný skočit do střely hlavou a ohrozit své zdraví. Přeju si jen, aby byl Ondra v pořádku,“ řekl po zápase kapitán výběru liberecké univerzity a student Mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Filip Rubeš.

Oba týmy už se potkaly letos v září ve finále Akademického mistrovství České republiky, kde byl úspěšnější Liberec, a právě domácí už se těší na odvetu, jejíž datum ale ještě kvůli covidu stanovené není. 

Putovní pohár mají ústečtí hokejisté

„K odvetě teď budeme směřovat všechno. Chceme dál pokračovat v systému dvou tréninků týdně. Máme také v plánu ještě jeden tryout, kdy bychom chtěli vyzkoušet nové hráče. Začal akademický rok, tak bychom byli velmi rádi, aby se přihlásili noví hráči, kteří hrají krajský přebor nebo první ligu,“ dodal trenér libereckých hokejistů Michal Nedvídek.

Souboj O krále severu se měl původně hrát už 11. března 2020, ovšem jen den před tím vstoupil v platnost zákaz ministerstva zdravotnictví pořádat hromadné akce a zápas museli organizátoři zrušit. Nekonal se ani o půl roku později v náhradním termínu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TUL

Štítky král severu, univerzita, hokej, liberec, tul, hokejista, trenér, Bílí Tygři Liberec, Michal Nedvídek, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, krajský přebor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhecované univerzitní derby. Králem severu jsou ústečtí hokejisté  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.