Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mladík Štibingr trefil proti Hradci premiérovým gólem vítězství. Moc jsem si to užil, řekl

Je mu teprve jednadvacet a do extraligy vlétl vlastně náhodou. Libereckým tygrům se totiž zranili dva klíčoví obránci Šmíd a Vitásek, mladý Jan Štibingr ale ukazuje, že je v budoucnu může nahradit. Proti Hradci ve svém devatenáctém utkání letošní sezony vstřelil první gól, který navíc byl vítězný.

„Je to samozřejmě krásný pocit. Moc jsem si to užil a jsem rád, že byl zároveň i vítězný. O to víc si ho cením. Musím ale být skromný. V dalším zápase jdeme zase od nuly,“ vyprávěl po utkání s Hradcem Jan Štibingr.

V 53. minutě podržel puk na modré a nakonec ho sám poslal do sítě. Původně měl přitom v plánu něco jiného. „Byli jsme domluvení s Mislavem Rosandičem, že se pokusím hru stáhnout na sebe, vyměníme se a nahraju mu na střelu z první. Hradečtí ale naši hru přečetli, takže jsem naznačil přihrávku, vystřelil a naštěstí jsem byl úspěšný,“ dodal.

Premiérová trefa Jana Štibingra

Utkání s Hradcem bylo hodně vyhecované a přineslo několik potyček, poslední proběhla po závěrečné siréně. „Celý zápas byl hodně fyzicky náročný, ale tak je to s Hradcem vždy. Ve vzájemných duelech si vždy jdeme hodně po tělu. Bylo to tak i v tomto utkání, kdy emoce způsobily, že došlo k potyčkám i po skončení zápasu,“ myslí si.

V úvodu přitom nepatřil do základní sestavy, při zranění kolegů Vitáska a Šmída ale odehrál už devatenáct zápasů, ve kterých si připsal tři kanadské body. „Snažil jsem se být co nejvíc připravený pro případ, že by taková šance přišla. Na trénincích i v zápasech jsem se snažil říct si o příležitost a jsem moc rád, že přišla,“ uvedl.

Vítězství nad druhým týmem tabulky Tygrům může pomoci, už nyní ale vyhlíží další soupeře. „Když se porazí tým z vrchních pozic tabulky, vždy je to povzbuzující. My ale jdeme dál. V neděli je další zápas venku a z něj musíme přivézt tři body, abychom si poté mohli zaslouženě odpočinout,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Bílí Tygři

Štítky bílí tygři, hokej, extraliga, hradec, štibingr, Jan Štibingr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík Štibingr trefil proti Hradci premiérovým gólem vítězství. Moc jsem si to užil, řekl  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.