Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tygři v Naději. Liberečtí hokejisté pro lidi bez domova uvařili hrnec gulášovky

Vánoční čas je pro většinu lidí spojený s pohodou a rodinou. Ne každý má ale takové štěstí. Liberečtí hokejisté se proto rozhodli upozornit, že ne každý může trávit Vánoce doma. Proto uvařili hrnec gulášové polévky a vydali se do libereckého centra Naděje.

Liberecké nízkoprahové centrum Naděje pomáhá osobám ohroženým sociálním vyloučením při jejich stabilizaci a návratu k běžnému způsobu života. „Řada klientů centra nemá stálý domov, Naděje jim tedy nabízí možnost přenocování v noclehárně, stravu, sprchu a ošacení v nízkoprahovém centru, rozhovor se sociálním pracovníkem nebo psychoterapeutem, adiktologické poradenství,“ vysvětlil mluvčí klubu Martin Kadlec.

Tygři se tak rozhodli centrum u s vlastní polévkou navštívit. Patrik Augusta, Marek Zachar, Jan Štibingr a Jan Ordoš nachystali velký hrnec s gulášovou polévkou a zamířili mezi klienty. Kouč Tygrů k tomu přidal rovněž pytel s oblečením, které centrum Naděje rozdá mezi potřebné.

Klienti centra si s hokejisty rádi popovídali. „Bylo to to nejmenší, co jsme mohli pro lidi bez stálého domova udělat. Spíše je třeba smeknout před těmi, kteří to dělají na každodenní bázi," popsal návštěvu trenér Tygrů Patrik Augusta.

Náštěvu hokejistů ocenili i pracovníci Naděje. „Před Vánoci si na nás občas někdo vzpomene, takovouto vzácnou návštěvu jsme tu ale měli poprvé. Tygři si nás sami vybrali s tím, že takovou organizaci, jakou jsme my, ještě nepodpořili. Zajímali se o lidi, kteří jsou více na okraji společnosti, a postarali se jim tak o velký zážitek,“ uvedl koordinátor libereckého centra Naděje Pavel Matějka.

Hokejisté přišli ještě s jedním nápadem, pozvat klienty centra na vánoční utkání s Kladnem. „Díky dohodě s jedním z partnerů klubu se podařilo v hledišti uvolnit dostatečný počet sedadel, která v tento vánoční čas obsadí právě klienti centra Naděje. Někteří z nich tak budou moci po dlouhých letech znovu zažít atmosféru Vánoc,“ řekl mluvčí klubu.

Během samotného zápasu chtějí Tygři upozornit na problematiku lidí bez domova ještě jedním způsobem. Obléknou bílé dresy, které jsou venkovní. „Chceme využít pozitivní energii, kterou Vánoce nabízejí, abychom upozornili na problematiku osob bez stálého domova. Ty se přitom do této složité situace dostaly často bez svého zapříčinění. I malý čin může udělat v této době někomu velkou radost," uzavřel Kadlec.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, Vánoce, naděje, hokejista, hrnec, domov, Martin Kadlec, Patrik Augusta, Bílí Tygři Liberec, Marek Zachar, Jan Štibingr, Jan Ordoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Tygři v Naději. Liberečtí hokejisté pro lidi bez domova uvařili hrnec gulášovky  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.