Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za Kváčou zvonily tyčky, Tygři přesto otočili utkání v Brně

Celkem pětkrát se za Petrem Kváčou rozezněla branková konstrukce. Liberec přesto dokázal utkání proti Kometě Brno vyhrát. I když prohrával, čtyřmi góly nakonec zápas otočil a vyhrál třetí zápas v řadě. V neúplné tabulce mu tak patří šesté místo.

Úvod utkání byl opatrný, žádné šance nepřinesl. Až na začátku třinácté minuty pálil Holík a jeho rána trefila tyč. Byla to ale jediná gólová šance první třetiny.

To se ve druhé rychle změnilo. Po sto odehraných sekundách se prosadil Pavlík, který měl po přihrávce Vincoura jednoduchou práci – 1:0. Domácí měli nadále více šancí, Kváča zlikvidoval sólo Pavlíka, po Muellerově střele opět zvonila tyč.

Po polovině utkání se k dělovce dostal Šik a Kváča opět děkoval brankové konstrukci, v zápase už třetí. Poté se Liberec začal dostávat do hry, což vyvrcholilo na konci 36. minuty. Zachar po vhazování našel mezi kruhy puk a rychle ho poslal za záda Sedláčka – 1:1.

V posledních minutách pak znovu zvonily tyčky, podruhé ji trefil Mueller a také Holík, který do tyče pálil osm sekund před druhou sirénou.

Ve třetí třetině se hrálo o to, kdo první skóruje a přiblíží se tak výhře. A podařilo se to hostům. V čase 48:05 sehráli parádní kombinaci, na jejímž konci byl Birner – 1:2. O čtyři minuty později měl gól na hokejce Jelínek, jenže ho vychytal Sedláček.

V závěru domácí odvolali brankáře a Liberec toho rychle využil. Jelínek obral o puk jednoho z domácích a předložil ho před bránu Zacharovi, který druhou brankou v utkání rozhodl. Půl minuty před koncem pak také do prázdné brány skóroval Filippi.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 22. R. Pavlík (Vincour, Rákos) – 36. M. Zachar (Gríger), 49. Birner (Štibingr, Filippi), 59. M. Zachar (P. Jelínek), 60. Filippi (M. Ivan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Šimánek. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Střely na branku: 36:36. Diváci: 1000.

HC Kometa Brno: Jakub Sedláček – Tansey, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, L. Doudera, Fajmon – L. Horký, P. Holík, P. Mueller – R. Pavlík, Rákos, Vincour – Meluzín, Ostřížek, Malý – Matěj Svoboda, Dočekal, Šik. Trenéři: Kalous, Zábranský a Horáček.

Bílí Tygři Liberec: Kváča – L. Šmíd, Štibingr, M. Ivan, Aubrecht, Derner, J. Šedivý – Birner, Filippi, A. Najman – Ordoš, Gríger, M. Zachar – Rychlovský, P. Jelínek, Čederle – J. Šír, Faško-Rudáš. Trenéři: Augusta a Kudrna.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kometa Brno

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa brno, FC Zbrojovka Brno, FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, Jakub Sedláček, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Za Kváčou zvonily tyčky, Tygři přesto otočili utkání v Brně  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.