Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejisté prohráli na olympiádě se Švýcary a poprvé nepostoupili do čtvrtfinále

Čeští hokejisté prohráli v předkole play off na olympijských hrách v Pekingu se Švýcarskem 2:4, poprvé v historii nepostoupili do čtvrtfinále a připsali si nejhorší výsledek na turnaji pod pěti kruhy od rozdělení Československa. Po gólu Lukáše Kloka v 11. minutě sice vedli, ale pak se čtyřikrát prosadili Švýcaři. Čtyři minuty před koncem ještě snížil Roman Červenka, více zdramatizovat duel ale český tým nedokázal.

Svěřenci trenéra Filipa Pešána se s olympiádou rozloučili s bilancí dvou výher - po nájezdech a v prodloužení - a dvou porážek. Zatímco po český výběr olympiáda končí, Švýcaři se ve středu utkají ve čtvrtfinále s Finskem.

Česká republika - Švýcarsko 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Klok (Knot, Červenka), 56. Červenka (Krejčí, Jan Kovář) - 15. Ambühl (Thürkauf, Corvi), 16. Mottet (Hollenstein, Diaz), 30. Malgin (Alatalo, Andrighetto), 55. Diaz (Andrighetto, Herzog). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Kaukokari (Fin.) - Lundgren, Malmqvist (oba Švéd.). Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváci: 990.

Česká republika: Hrubec - Mozík, Šulák, Kundrátek, Jeřábek, Klok, Knot, od 21. navíc Sklenička - Hyka, Krejčí, Sedlák - Sobotka, Jan Kovář, Červenka - Řepík, M. Špaček, M. Stránský - H. Zohorna, T. Zohorna, Smejkal, od 33. navíc Lenc. Trenér: Filip Pešán.

Švýcarsko: Genoni - Diaz, Müller, Weber, Loeffel, Fora, Frick, Alatalo - Moser, Haas, Hofmann - Andrighetto, Malgin, Herzog - Thürkauf, Ambühl, Corvi - Vermin, Mottet, Bertschy - Hollenstein. Trenér: Patrick Fischer.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Česká hokejová reprezentace

Štítky hokej, olympiáda, Česká republika, Švýcarsko, olympijské hry, čtvrtfinále, Roman Červenka, Peking, Československo, hokejista, Filip Pešán, Finsko, Česko

Hokejisté prohráli na olympiádě se Švýcary a poprvé nepostoupili do čtvrtfinále  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.