Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tygři doma podlehli Kometě. Postup do první čtyřky se nejspíš konat nebude

Liberecké hokejisty s největší pravděpodobností čeká účast v předkole play off. Rozhodla o tom prohra s brněnskou Kometou. Do konce základní části už přitom Liberci zbývají odehrát pouhá dvě kola a na první čtyřku má ztrátu. O svém vítězství Kometa rozhodla ve druhé třetině, kdy odskočila na rozdíl dvou branek.

Do první velké šance se dostali hosté, Zaťovič ale v dobré pozici nezamířil přesně. To se povedlo v polovině deváté minuty Holíkovi, který po kličce Kváčovi potrestal vyloučení Jelínka – 0:1.

V polovině třetiny se do gólovky dostal Faško-Rudáš, kterého vychytal Čiliak. Úspěšný tak byl až Najman na konci 16. minuty. A byl to šťastný gól, Najmanovu přihrávku si do brány srazil jeden z bránících hráčů.

Druhá třetina patřila hostům. Nejprve se trefil Mueller, který využil druhou přesilovku hostů a v polovině utkání se podruhé trefil Holík – 1:3.

Domácím se pak dlouho nedařilo snížit, až v čase dvacátým gólem v sezoně v přesilovce snížil Filippi a dal domácím naději. A také energii do závěru utkání, ve kterém Liberec Brno mačkal. Pět minut před koncem trefil Zachar tyčku. Přišlo ještě několik dalších šancí i power play, vyrovnání už ale nepřišlo.

Bílí Tygři Liberec - Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. A. Najman (P. Jelínek), 48. Filippi (L. Šmíd) – 9. P. Holík (P. Mueller, Ďaloga), 26. P. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 29. P. Holík (Ďaloga). Rozhodčí: Pešina, Hradil – Hlavatý, Zíka. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4435. Střely na branku: 43:21.

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC: Kváča (J. Pavelka) – Aubrecht, Derner, M. Ivan, Melancon, M. Rosandić, L. Šmíd (A), Štibingr – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Klepiš, Ordoš, M. Zachar – Rychlovský, J. Vlach, J. Šír – A. Najman, P. Jelínek (C), Klapka.

HC KOMETA BRNO: Čiliak (Tomek) – Ďaloga, L. Doudera, R. Holland, Kučeřík, Tansey, Fajmon, Jan Sedláček – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – Vincour, A. Zbořil, L. Horký – T. Šoustal, R. Pavlík, Kollár – Rákos, Šik, Dočekal.

Ohodnoť článek

Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky bílí tygři, hokej, liberec, kometa brno, HC Kometa Brno, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tygři doma podlehli Kometě. Postup do první čtyřky se nejspíš konat nebude  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.