Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další obrat nepřišel. Tygři v Brně prohráli 2:4

Hokejisté brněnské Komety snížili stav série extraligového předkola playoff s Libercem na 1:2. Po dvou prohrách svěřenci Jiřího Kalouse zabrali na domácím ledě a skolili Tygry 4:2. Dvěma góly se blýskl domácí útočník Krištof. Čtvrtý zápas se hraje v Brně zítra.

Brněnští trenéři zpřeházeli útočné formace, v prvním útoku hráli s Muellerem Zbořil s Kollárem, s Holíkem a Zaťovičem ve druhé formaci nastoupil Horký a branku střežil jako v prvním duelu Čiliak. Liberci chyběl střelec vítězného gólu z prodloužení druhého duelu Faško-Rudáš.

Kometa, která nastoupila v první třetině v modro-žluté "ukrajinské" variantě dresů, mohla nastartovat cestu ke zvratu v sérii hned v úvodu, nicméně nevyužila ani 32 sekund trvající početní výhodu dvou hráčů. Odměna za brněnskou aktivitu přišla ve 13. minutě, kdy obrana Liberce srazila střelu od modré čáry a Kollár měl cestu k vedoucímu gólu do odkryté branky jednodušší. Bílí Tygři se dostali pod tlak, čtvrté vyloučení jejich hráče v první třetině potrestal Vincour, ve vzduchu visel i třetí gól.

Ten přišel krátce po první přestávce, kdy se prosadil po dorážce Jenyšovy střely Krištof. Brno dál ovládalo dění na ledové ploše, lépe bruslilo i kombinovalo, Liberec se jen velmi těžko dostával k vážnějšímu ohrožení Čiliakovy branky. Až na konci druhé třetiny v přesilové hře jej tvrdou ranou prostřelil Birner a vykřesal pro hosty jiskru naděje.

Jen na krátkou chvíli. Hned na začátku třetí třetiny se po individuální akci prosadil svým druhým gólem v zápase Krištof a vrátil Kometě tříbrankový náskok. Duel pak byl rozmělněn celou řadou šarvátek a potyček, Brno se soustředilo na poctivou defenzívu, byť často v menším počtu hráčů. Liberec snížil v 57. minutě po střele Grígera z nulového úhlu a chybě Čiliaka, drama ale Kometa nepřipustila a prodloužila loňskému finalistovi pobyt v Brně o jeden den.

Kometa: Liberec 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Kollár (P. Holík, P. Mueller), 17. Vincour (P. Holík, Zaťovič), 23. Krištof (Jenyš, Ďaloga), 41. Krištof (Jenyš, Ďaloga) – 39. Birner (L. Šmíd), 57. Gríger (Ordoš). Stav série: 1:2.

HC Kometa Brno: Čiliak (Tomek) – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Tansey, L. Doudera, Jan Sedláček – Kollár, A. Zbořil, P. Mueller (A) – Zaťovič (C), P. Holík, L. Horký – Jenyš, Krištof (A), Sedláček – Dočekal, Rákos, Vincour.

Bílí Tygři Liberec: Kváča (Žajdlík) – L. Šmíd (A), M. Ivan, M. Rosandić, Melancon, Derner, Kolmann, Aubrecht – Birner (A), Gríger, A. Najman – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – Rychlovský, P. Jelínek (C), Klapka – Čederle, J. Šír, A. Dlouhý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Golda

Štítky Kometa, Liberec, Playoff, Brno, Extraliga, FC Zbrojovka Brno, FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, Jiří Kalous, Bílí Tygři Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další obrat nepřišel. Tygři v Brně prohráli 2:4  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.